KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

17-3-2008

Oprichting Olympiajollen Vloot Zuid

Dat het in één van de oudste en nog steeds grootste wedstrijdklassen in Nederland, de Olympiajol, niet aan dynamiek en innovatie ontbreekt, blijkt eens te meer nu op zaterdag 15 maart door de jaarlijkse ALV besloten is tot de oprichting van een nieuwe vloot.

De klasseorganisatie van de Olympiajol is traditioneel opgebouwd uit regios en vloten. In de zuidelijke provincies ontbrak zon vloot nog, waardoor het snel groeiende aantal Olympiajolzeilers in dit gebied zich moest aansluiten bij vloten elders in het land. Bovendien is gebleken dat er in de provincies Noord-Brabant en Limburg veel zeilers zijn met een kajuitjacht in Zeeland of op het IJsselmeer, die graag weer willen gaan wedstrijdzeilen in een open eenheidsklasse. Elders in het land kiezen veel van deze zeilenthousiasten al voor de Olympiajol en ook in de zuidelijke provincies kan de aansluiting nu makkelijk gevonden worden. De Olympiajol Vloot Zuid heeft zn thuishaven bij WV De Pettelaer aan de Zuiderplas bij s-Hertogenbosch. Sail & Music in Giesbeek op 17 en 18 mei wordt het eerste grote wedstrijdevenement waar Vloot Zuid voor een grote inschrijving van Olympiajollen gaat zorgen.

Uitgebreide informatie over de Olympiajol is te vinden op de website www.olympiajol.nl. Het contactadres voor Vloot Zuid is
o-jol-zuid@home.nl.

Internetadres: www.olympiajol.nl
E-mailadres:o-jol-zuid@home.nl