Gemeente Valkenswaard

Kandidaat-wethouders bekend

Kandidaat-wethouders bekend

De gezamenlijke fracties van Valkenswaardse Belangen, PUUR, Dommels Belang, Groen Links en de VVD hebben afgelopen vrijdag in een persbericht bekend gemaakt dat zij de volgende kandidaten zullen voordragen voor het wethouderschap in de gemeente Valkenswaard.

De nieuwe coalitie wil benadrukken dat de voorgedragen kandidaten zijn geselecteerd op kwaliteit en niet op politieke signatuur. De nieuwe wethouders worden voorgedragen tijdens de extra raadsvergadering op dinsdag 25 maart aanstaande (aanvang 20.00 uur) in het gemeentehuis aan de Hofnar 15 in Valkenswaard. In deze vergadering komt ook het programma van de nieuwe coalitie aan de orde. Hierbij de kandidaten in alfabetische volgorde:

De heer drs. G.A.J. (Gerard) Adams

De heer Adams is zelfstandig organisatieadviseur en interim-manager in Valkenswaard. De heer Adams is geboren op 23 maart 1961. Hij is gehuwd en heeft 2 kinderen. De heer Adams heeft ruim 20 jaar internationale ervaring in inkoop, logistiek, organisatie advies en interim management. Hij heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de rijksuniversiteit Groningen. Naast zijn werk is de heer Adams lid van de Orde van Organisatie Adviseurs en lid van het Project Management Instituut. Bovendien is hij oud-lid van de Wijkraad Borkel en Schaft, oud-lid van het bestuur van de fanfare EMOS en lid van Kiwanis Dommelland-Valkenswaard.

De heer D. (Danny) Schuwer

Op dit moment is de heer Schuwer Algemeen Directeur van Brinkers Food B.V. in Enschede. De heer Schuwer is geboren op 15 juli 1950. Hij is gehuwd en heeft 2 kinderen. Hij heeft een groot aantal bestuurlijke functies binnen de gemeente Valkenswaard vervuld. Zo is hij vanaf 2001 voorzitter van de voetbalvereniging S.V. Valkenswaard. Ook is de heer Schuwer van 2003 tot 2007 voorzitter geweest van het Gehandicapten Platform Valkenswaard. Vanaf 2007 tot nu is hij commissaris van de Rabobank Valkenswaard en Waalre.

Mevrouw H.G. (Hetty) Tindemans- Van Tent

Mevrouw Tindemans is op dit moment lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant in de functie van fractievoorzitter voor de fractie Groen Links. Zij is geboren op 23 januari 1956. Mevrouw Tindemans is gehuwd en heeft 2 kinderen. Zij is gemeenteraadslid in Mierlo geweest in de periode 2000-2004. Zij is actief als vrijwilligster bij verschillende organisaties op het gebied van onderwijs en welzijn.

De heer J. (Jan) Verhoeven

De heer Verhoeven is zelfstandig ondernemer in de agrarische sector. Hij is geboren op 29 april 1958. De heer Verhoeven woont samen. Voorheen was de heer Verhoeven wethouder van de gemeente Bergeijk. Zijn portefeuilles daar waren: ruimtelijke ontwikkeling, milieu, bouw- en woningtoezicht, handhaving, reconstructie en gemeentelijke eigendommen. Thans is de heer Verhoeven lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant voor de VVD. Naast zijn functie is de heer Verhoeven voorzitter van de stichting Liberaal Ondernemers Platform Nederland.