Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 17 maart 2008

Geluidsoverlast leidt tot aanhouding

Vriezenveen

Een 49-jarige man uit Vriezenveen werd in de nacht van zondag 16 op maandag 17 maart aangehouden, omdat hij in zijn woning aan de Garvesingel aanhoudende geluidsoverlast veroorzaakte.

Op maandag 17 maart werd omstreeks 00.05 uur gemeld dat er vanuit een woning aan de Garvesingel in Vriezenveen voortdurend luide muziek klonk. Ter plaatse hoorden agenten inderdaad harde muziek in en om de in de melding genoemde woning. De agenten spraken de 49-jarige bewoner aan en sommeerden de man dat de muziek zachter moest. Aanvankelijk werd hier gehoor aan gegeven.

Toen diezelfde nacht omstreeks 01.00 uur nogmaals melding werd gedaan van geluidsoverlast op hetzelfde adres, werd de stereo-installatie van de 49-jarige in beslag genomen. Nadat om 01.30 uur de derde melding gedaan werd, waarbij de bewoner vermoedelijk gebruik maakte van een karaoke-installatie, werd de 49-jarige man uit Hoge Hexel aangehouden. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. (08-033658 / 08-033672)

Rijbewijs ingevorderd wegens doorrijden na aanrijding

Geesteren/Almelo

Het rijbewijs van een 19-jarige man uit Almelo werd zondagavond 16 maart ingevorderd, omdat de man, vermoedelijk onder invloed van alcohol, een aanrijding had veroorzaakt op de Lutkeberg in Geesteren. De 19-jarige reed na de aanrijding door.

Op zondag 16 maart werd omstreeks 19.35 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Lutkeberg in Geesteren. Een automobilist was bij de rotonde op de genoemde weg vermoedelijk rechtdoor gereden, de rotonde op, waarbij onder meer een verkeersbord beschadigd raakte. De veroorzaker van de aanrijding was na het ongeval doorgereden.

De politie stelde op basis van getuigenverklaringen een onderzoek in naar de identiteit van de automobilist. Naar aanleiding van het onderzoek trof de politie in een woning aan de Schapendijk in Almelo een 19-jarige man aan. De 19-jarige verklaarde inderdaad betrokken te zijn geweest bij de aanrijding in Geesteren. De man werd aangehouden wegens het verlaten van de plaats van een ongeval. Omdat agenten vermoedden dat de man ten tijde van het ongeval onder alcohol verkeerde, werd op het politiebureau een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag van het onderzoek werd het rijbewijs van de 19-jarige Almeloër ingevorderd. (08-033624)

Eigenaar pizzeria mishandeld

Goor

Een 33-jarige man uit Goor werd zondag 16 maart aangehouden, omdat hij de 27-jarige eigenaar van een pizzeria aan de Iependijk in Goor heeft mishandeld.

Op zondag 16 maart werd omstreeks 19.15 uur gemeld dat een klant de eigenaar van een pizzeria aan de Iependijk in Goor had mishandeld. Ter plaatse spraken agenten met de 27-jarige eigenaar van de zaak. Hij vertelde dat een man in zijn zaak agressief was geworden toen deze kennelijk te lang op een bestelde pizza moest wachten. De man had zich in eerste instantie verbaal agressief uitgelaten tegen de 27-jarige eigenaar van de zaak. Nog voordat de eigenaar had kunnen reageren, voegde de man de daad bij het woord en sloeg hij de eigenaar met zijn vuist in het gezicht.

Een 36-jarige medewerker van de pizzeria wist de man te overmeesteren en droeg hem over aan de politie. De agenten hielden de man, een 33-jarige inwoner van Goor, aan en brachten hem over naar het politiebureau. De 33-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-033617)

Auto op de kant bij frontale aanrijding

Enschede

Een 18-jarige automobilist en zijn 22-jarige inzittende, beiden afkomstig uit Enschede, raakten zondag 16 maart gewond bij een frontale aanrijding met een 75-jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Enschede. Het ongeval vond plaats op de Boekelosestraat in hun woonplaats.

Op zondag 16 maart werd omstreeks 23.50 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de Boekelosestraat in Enschede. Bewoners van een nabijgelegen woning hadden enkele gewonde betrokkenen opgevangen na de aanrijding. Ter plaatse spraken agenten met de betrokkenen van de aanrijding. Uit de verklaringen bleek dat een 18-jarige bestuurder uit Enschede met zijn auto over de Boekelosestraat was gereden in de richting van Enschede. In een flauwe bocht is de 18-jarige vermoedelijk met zijn auto op de verkeerde weghelft geraakt, waarbij hij in aanrijding kwam met een tegemoetkomende, 75-jarige automobilist uit Enschede. Bij de aanrijding kantelde de auto van de 75-jarige en kwam op de zijkant tegen een boom tot stilstand. De auto van de 18-jarige spinde na de aanrijding en botste daarbij tegen een aantal geparkeerde auto's aan.

Bij de aanrijding raakten de 18-jarige bestuurder en zijn 22-jarige inzittende, beiden afkomstig uit Enschede, gewond. Zij werden met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De 75-jarige man en zijn 67-jarige vrouwelijke inzittende, eveneens Enschedeërs, bleven ongedeerd.

De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie Twente voerde een onderzoek uit naar de toedracht van het ongeval. In verband met het ongeval is de Boekelosestraat tussen middernacht en maandagochtend 02.00 uur afgesloten geweest voor verkeer. (08-033661)

Scooterrijdster gewond bij val

Oldenzaal

Een 16-jarig meisje uit Oldenzaal raakte zondag 16 maart gewond, toen zij met haar scooter ten val kwam op de Kloosterstraat in haar woonplaats.

Op zondag 16 maart werd omstreeks 18.50 uur gemeld dat een scooterbestuurster onderuit was gegaan op de Kloosterstraat in Oldenzaal. Ter plaatse bleek een 16-jarig meisje uit Oldenzaal met haar scooter te zijn gevallen. Het meisje was, vermoedelijk door het natte, gladde wegdek in een bocht onderuit gegaan. Bij het ongeval raakte de 16-jarige gewond aan haar been. Zij werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-033608)

Gestolen vrachtwagen aangetroffen

Losser

Op een parkeerplaats aan de Gronausestraat in Losser werd op zondag 16 maart een vrachtwagen aangetroffen. Uit onderzoek bleek de vrachtwagen van diefstal afkomstig te zijn.

Op zondag 16 maart werden agenten door de beheerder van de sporthal in Losser er op geattendeerd dat op de parkeerplaats bij het sportcomplex aan de Gronausestraat al geruime tijd een vrachtwagen geparkeerd stond. Een andere getuige bevestigde het verhaal van de beheerder.

De agenten stelden een onderzoek in naar de genoemde vrachtwagen, waaruit bleek dat het voertuig van diefstal afkomstig was. De vrachtwagen werd op vrijdag 29 februari gestolen vanaf een bedrijventerrein in het Duitse Gross Ippener. De vrachtwagen werd voor nader onderzoek afgesleept. (08-033565)

Geheime zender uit de lucht gehaald

Hoge Hexel

Een geheime zender, die uitzond onder de naam 'Piraten Combinatie Hoge Hexel', werd zondag 16 maart door het Agentschap Telekom uit de lucht gehaald.

Op zondag 16 maart voerde het Agentschap Telekom in Hoge Hexel metingen uit, in verband met de mogelijke aanwezigheid van een geheime zender. Aan de Schaddenbeltsweg werd een geheime zender, die uitzond onder de naam 'Piraten Combinatie Hoge Hexel', uitgepeild.

De zender werd in beslag genomen. Tegen een 39-jarige man uit Hoge Hexel, die ten tijde van de controle aan de knoppen zat, wordt proces-verbaal opgemaakt door het Agentschap Telekom. (08-033635)

tel.: 053-4555588


---- --