Persberichten Eemland zuid, 10.20 uur.

Utrecht, 17-03-2008

Autospiegels

LEUSDEN- Op woensdagavond heeft de politie vier jongens aangehouden die spiegels van een auto hadden vernield.

Een oplettende getuige zag dat een groep van vier jongens, twee 15 jarige en twee 12-jarige uit Leusden, omstreeks 20.15 uur tegen spiegels van autos trapten. Hierdoor zijn twee spiegels vernield. De jongens zijn aangehouden en meegenomen voor verhoor. Het procesverbaal wordt voor afhandeling middels een alternatieve straf voorgedragen aan Bureau Halt.

Alcohol

AMERSFOORT- Aan de Zonnehof is een man aangehouden die te veel gedronken had.

De 25-jarige bestuurder viel op doordat hij omstreeks 00.40 uur op de Zonnehof met gedoofde lichten reed. Hierop werd de man aangehouden en een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 365 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van vijf uur opgelegd.

Snelheidscontrole

LEUSDEN- Aan de Doornseweg zijn op zondagmiddag tussen 14.00 uur en 16.30 uur 1305 bestuurders gecontroleerd op snelheid. Hiervan zijn 54 bestuurders bekeurd omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 144 km/u.

Eenzijdige aanrijding

AMERSFOORT- Op zondagavond is een vrouw aangehouden omdat zij te veel gedronken had.

Een 51-jarige vrouw uit Amersfoort reed over Stadsring, uit de richting Hogeweg en in de richting Utrechtseweg. Zij had haar auto niet voortdurend onder controle en hierdoor reed zij met de voorzijde van haar auto een verkeerslicht uit de grond. De vrouw werd ter plaatse gecontroleerd door ambulance personeel, die constateerde dat de vrouw te veel gedronken had. De ademanalyse op het bureau wees 905 ug/l uit. Tegen de vrouw is een proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd.