Persberichten Heuvelrug, 10.15 uur.

Utrecht, 17-03-2008

Oproep inwoners Leersum: wees alert op vernielingen autos!

LEERSUM - Vandalen hebben sinds vorige week in totaal zestien autos bekrast. De politie vraagt inwoners van Leersum daarom extra alert te zijn op mogelijk verdachte personen die zich ophouden bij geparkeerde autos.

Opvallend is dat de vandalen vrijwel alleen maar nieuwe modellen autos bekrassen, met een voorkeur voor dondergekleurde autos. De meeste vernielingen vonden plaats ten zuiden van de Rijksstraatweg, aan de Bongerdlaan, de Stadhouderslaan, de Dreef en de Koningin Julianalaan. De daders pleegden de verschillende vernielingen doordeweeks tussen 17.00 en 8.30 uur.

Wat doet de politie?
Het tegengaan van de vernielingen en het aanhouden van de daders heeft hoge prioriteit. Zo houdt de politie extra toezicht in de wijken waar de vernielingen aan de autos plaatsvinden en probeert de dader(s) op verschillende manieren op te sporen.

Bel 112

Hoort u rumoer op straat en vertrouwt u de situatie niet? Onthoudt dan goed de uiterlijke kenmerken en signalementen van de verdachte personen en bel direct de politie via 112.

De politie komt ook nog steeds graag in contact met mensen die getuigen zijn geweest van de vernielingen van de afgelopen week. Zij kunnen zich melden via 0900-8844 (lokaal tarief) of op het politiebureau in Leersum. Ook kunnen mensen zich anoniem melden via 0800-7000. De politie is met name geinteresseerd in duidelijke signalementen. Uw informatie kan cruciaal zijn voor de opsporing en aanhouding van de verdachte(n).

Onder invloed automobilist

DOORN- De politie heeft aan de Amersfoortseweg een man aangehouden die mogelijk te veel gedronken had.

De man werd in de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.10 uur aangehouden, waarop een blaastest werd afgenomen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken gehad. De ademanalyse op het bureau wees 380 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van drie uur opgelegd.

Verkeersongeval

VEENENDAAL- Zondagmiddag heeft er aan De Schans een ongeval plaatsgevonden.

Een 18-jarige jonge man uit Veenendaal reed omstreeks 15.20 uur in zijn auto uit de richting van Rondweg-West. Doordat hij zijn auto niet onder controle kon houden en hierdoor niet zoveel mogelijk rechts kon houden, ontstond tussen hem en een tegemoetkomende 26-jarige bestuurder uit Veenendaal, een aanrijding. De 26-jarige man is ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.