Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 17-03-2008

Aanrijding onder invloed

MIJDRECHT Op de Mijdrechtse Zuwe is zondagavond een 26-jarige automobilist uit Uithoorn aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Provinciale weg N201, ter hoogte van een hotel, een aanrijding had plaatsgevonden. Agenten gingen ter plaatse en constateerden dat de 26-jarige man bij het afslaan een 45-jarige automobilist uit Nieuweveen niet voor had laten gaan. Niemand raakte gewond, maar de autos raakten wel beschadigd. De man uit Uithoorn was onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 785 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Man aangehouden

MONTFOORT Een 22-jarige man uit IJsselstein is zondag 16 maart aangehouden voor vernieling.

Omstreeks 18.50 uur kreeg de politie de melding dat een automobilist achtervolgd werd door een bestuurder van een bestelbus. De politie reed naar de automobilist toe, die naar de Willeskop was gereden. In de omgeving was ook de bestuurder van de bestelbus. Deze man, een 22-jarige inwoner van IJsselstein, gaf toe dat hij de automobilist, een 27-jarige Montfoorter, had achtervolgd omdat hij boos was over zijn verkeersgedrag. De Montfoorter zou hem gevaarlijk hebben ingehaald en de IJsselsteiner wilde verhaal halen. De Montfoorter gaf aan dat er iets tegen zijn auto was gegooid en dat hij daardoor schade had opgelopen. De IJsselsteiner is aangehouden.

Getuigen gezocht incident afrit A2

MAARSSEN De politie is op zoek naar getuigen van een bedreiging van een automobiliste op de A2 afrit Maarssen/Vleuten op maandag 10 maart.

Op deze dag reed rond 08.45 uur een 33-jarige automobiliste op de Rijksweg A2 van Amsterdam in de richting Utrecht. Tussen het tankstation Haarrijn en de afrit Maarssen/Vleuten haalde zij een voorganger in en kwam er op dat moment een andere automobilist met hoge snelheid aanrijden. Die bleef vlak achter haar rijden. Bij de afrit Maarssen/Vleuten reed de vrouw de afrit op. De automobilist achtervolgde haar en dwong haar tot stoppen. De 33-jarige automobiliste uit Oude Wetering bleef in haar auto zitten. De automobilist stapte uit, trok het portier van haar auto open en bedreigde de vrouw. Daarna gooide hij het portier weer dicht en vernielde de autospiegel.

De 33-jarige automobiliste heeft aangifte gedaan van bedreiging en vernieling. Inmiddels heeft de politie de bewuste automobilist gesproken, maar de man heeft een andere verklaring. Om de zaak op te lossen heeft de politie getuigen nodig van dit incident. U kunt zich melden op het politiebureau in Maarssen of bellen met 0900-8844 en vragen naar het wijkteam Maarssen.