Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 17-03-2008

Man aangehouden op Jaarbeurs

UTRECHT De politie heeft een man aangehouden die op een beurs een diefstal had gepleegd.

De beveiliging zag dat een man zich verdacht gedroeg in een stand op de beurs. De man werd aangesproken en als snel bleek dat hij niets te zoeken had in de stand. De 22-jarige verdachte uit Prinsenbeek had drie zakken weggenomen. Hij werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen en voor verhoor ingesloten.

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden voor het mishandelen van een vrouw.

Rond 19.15 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw was mishandeld en nu in een horecagelegenheid aan de Burgemeester van Tuyllkade zat. Ter plaatse bleek dat een

32-jarige vrouw uit Utrecht in een woning aan de Dr. Schaepmanstraat was mishandeld door een 38-jarige man uit Utrecht.

De verdachte was na de mishandeling weggereden. Op het moment dat de agenten met het slachtoffer naar het bureau wilde gaan kwam de 38-jarige verdachte aanrijden. De man werd direct aangehouden. De agenten roken ook een sterke alcohollucht. Op het bureau wees de ademanalyse 485 ug/l uit. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT In de nacht van zondag 16 op maandag 17 maart heeft de politie twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance kreeg een 62-jarige man uit Maarssen een stopteken op de Amsterdamsestraatweg. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 300 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.

Op het Zandpad werd omstreeks 01.25 uur een 27-jarige man uit Utrecht gecontroleerd. De man had te veel gedronken. Op het bureau wees de ademanalyse 305 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.