Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Besluitenlijst Deelraadsvergadering dd 21 februari

De deelraad van IJsselmonde heeft tijdens haar vergadering op 21 februari 2008:

* Het Masterplan Lombardijen goedgekeurd. Het Masterplan gaat over de vernieuwing van deze wijk tot 2015. En geeft een doorkijk in de gewenste ontwikkelingsrichting tot 2030 en voor het watersysteem tot 2050. Aantrekkelijke speelplekken, openbaar groen, aanpak van de waterproblematiek, een groter aanbod aan koopwoningen en versterking van de economische structuurmoeten ervoor zorgen dat Lombardijen ook een prettige wijk blijft om in te wonen.
* Het Actieplan Armoede vastgesteld. De deelraad trekt zich de armoede onder bepaalde groepen IJsselmondenaren sterk aan. De werkgroep Armoedebeleid, waarin alle IJsselmondse politieke partijen vertegenwoordigd zijn, heeft daarom een initiatiefvoorstel Armoedebeleid opgesteld. Het dagelijks bestuur heeft op verzoek van de deelraad het voorstel uitgewerkt in het Actieplan Armoede 2009 2009. Hierin staan zes acties om de armoede in IJsselmonde aan te pakken.

* De heer J.M. Vos benoemd als lid van de commissie Maatschappelijke en Economische Ontwikkeling en Welzijn.

* Een motie aangenomen van de fractie Leefbaar Rotterdam over het dierenwelzijnsbeleid. Met deze motie wordt het dagelijks bestuur van deelgemeente IJsselmonde met klem nogmaals aangespoord een actieve houding aan te nemen ten aanzien van de uitvoering van de motie dierenwelzijnsbeleid. Met de motie dierenwelzijnsbeleid wordt het dagelijks bestuur verzocht een dierenwelzijnsbeleid voor de deelgemeente te ontwikkelen.

Meer over: Deelraad en haar commissies Raads- en commissiestukken