Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Blauwe zones in IJsselmonde

Parkeren bij winkels Prinsenplein en Spinozaweg aan banden vanaf 22 maart

Vanaf zaterdag 22 maart geldt voor de ventwegen bij de winkelcentra Prinsenplein en Spinozaweg een ´blauwe zone-regeling´. Dit houdt in dat hier, van maandag tot en met zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur, maximaal twee uur mag worden geparkeerd. Prinsenplein Op zaterdag de 22e zal Wouter Boonzaaijer, portefeuillehouder Verkeer, de blauwe zones officieel in gebruik nemen. Om 11.00 uur op het Prinsenplein en om 12.00 uur op de Spinozaweg.

Waarom deze regelingMet de komst van de TramPluslijnen bij het Prinsenplein en de Spinozaweg is het Park &Ride op deze locaties enorm toegenomen. Automobilisten parkeren hier s morgens vroeg hun auto, stappen op de tram naar de stad en komen aan het eind van de middag weer terug. De parkeerplaatsen voor de winkels worden zo de hele dag bezet gehouden, terwijl deze juist bedoeld zijn voor het winkelend publiek.

De winkeliers van beide winkelcentra vragen al geruime tijd aan de deelgemeente om het parkeren op deze twee ventwegen te regelen. Dit gebeurt nu met het invoeren van blauwe zones. Spinozaweg Let wel: de blauwe zones gelden uitsluitend voor de ventweg aan het Prinsenplein tussen de Vruchtentuin en de Burgemeester Molenaarstraat en de ventweg aan de Spinozaweg tussen de Molenvliet en de Bierens de Haanweg.

Parkeerschijven
Automobilisten die binnen een blauwe zone parkeren moeten gebruik maken van een parkeerschijf. De winkeliers van beide winkelcentra delen deze parkeerschijven, in beperkte oplage, gratis aan hun klanten uit.