Gemeente Venlo


Bezwaar op intrekken vergunningen Arzum ongegrond

17-3-2008

Gemeente Venlo: bezwaar tegen intrekken vergunningen Arzum ongegrond

De gemeente Venlo heeft het bezwaar dat de eigenaren van horecabedrijf Arzum aan de Bolwaterstraat hebben ingediend tegen de beslissing van de gemeente om de vergunningen van Arzum in te trekken, ongegrond verklaard.

Naar aanleiding van een tip van de Officier van Justitie is vanaf het najaar 2006 een BIBOB-onderzoek ingesteld naar de horecagelegenheid. Het landelijk bureau BIBOB concludeerde uiteindelijk dat er een ernstige mate van gevaar bestaat dat de vergunningen van de horecagelegenheid mede zullen worden gebruikt om strafbare feiten te plegen. Dit is gebaseerd op de zakelijke contacten tussen de eigenaren van Arzum en een persoon die veroordeeld is voor overtredingen van de Opiumwet.

Voor de gemeente was bovenstaande aanleiding om met ingang van 7 december 2007 de vergunningen in te trekken. De voorzieningenrechter in Roermond heeft op 4 december 2007 geoordeeld dat de gemeente Venlo op juiste gronden de vergunningen had ingetrokken. De gemeente Venlo voelt zich hierdoor gesterkt in haar beslissing. Het staat de eigenaren van Arzum overigens vrij nog verdere procedures aan te spannen.

De wet BIBOB beoogt bestuursorganen een instrument in handen te geven om te voorkomen dat criminele activiteiten worden gefaciliteerd door het verlenen van vergunningen, het ontvangen van subsidies of het doen van aanbestedingen.

In de gemeente Venlo moet iedereen die een vergunning aanvraagt voor een horecabedrijf, een prostitutiebedrijf, een coffeeshop of een speelautomatenhal een BIBOB-formulier invullen. Daarnaast kunnen aanvragen voor een bouwvergunning of milieuvergunning aan de hand van de wet BIBOB getoetst worden. Ook houders van lopende vergunningen kunnen aan een toets worden onderworpen.

EINDE PERSBERICHT

Meer informatie:

Carina de Wijs
Adviseur bestuurlijke communicatie
tel. 077-359 6317
mobiel 06-14404490