Gemeente Maastricht

Nieuwe indeling weekmarkten

De woensdag- en de vrijdagmarkt in Maastricht krijgen per 9 april een nieuwe indeling.

De herindeling van de markt is nodig door de herinrichting van de Markt en de Boschstraat. Door die herinrichting is de vorm van de markt veranderd. Daarom is de nieuwe markt opnieuw ingedeeld, waarbij de gemeente meteen van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt het nieuwe marktterrein zo optimaal mogelijk in te richten. Denk hierbij aan verbreding van de looppaden, ondergrondse elektriciteit- en watervoorzieningen en clustering van bepaalde branches.

Vanaf woensdag 12 maart worden de bezoekers van de weekmarkten 4 weken lang gewezen op de veranderingen die op 9 april plaatsvinden. Zo krijgen de marktkooplieden van de gemeente folders waarin de oude en nieuwe indeling van de markt staan. Zij kunnen die folders uitdelen aan hun klanten. Ook worden alle kramen voorzien van een grote plattegrond. Hierop kunnen de marktkooplieden aangeven wat hun nieuwe locatie wordt.

www.maastrichtsemarkten.nl

Iedereen die nu al exact wilt weten waar hij of zij vanaf 9 april zijn of haar vertrouwde kraam kan vinden kan terecht op www.maastrichtsemarkten.nl. Op deze site is tot op kraamniveau terug te vinden wie waar staat op de nieuwe markt. Klik op de site op het kopje De Markten en beweeg de muis over de interactieve plattegrond. U krijgt dan te zien welke marktondernemer waar staat.