Politie Drenthe

Maandag

Assen, 17-03-2008

Een gewaarschuwd mens telt voor twee
OOSTERHESSELEN Zaterdagavond is een inwoonster uit Oosterhesselen benaderd door een oplichter. Deze probeerde door een smoes de bankpas en pincode van afhandig te maken. De oplichter gaf zich uit als een medewerker van een bank, die een nieuwe service van de bank aan de man wilde brengen. De vrouw is hier niet op ingegaan, maar heeft wel de politie ingelicht. Met enige regelmaat krijgt de politie meldingen van oplichting. Banken, Politie of andere instantie vragen u nooit om uw pincode!

Komen er onbekenden bij u aan de deur, let dan op. Ziet u dingen in uw omgeving die u niet vertrouwt, laat het de politie weten. Bij spoed kunt u bellen met 112, anders zijn wij te bereiken via 0900-8844. (08119692)

Tips om oplichting te voorkomen

1. Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af!

2. Ga nooit in op afspraken aan de deur!

3. Houd uw pinpas en pincode altijd apart!

4. Als er iemand bij u aan de deur komt, vraag dan altijd om een identiteitsbewijs. Controleer dat ook in de hand, vaak gebruikt men een vals identiteitsbewijs. Onder meer energiebedrijven, zorginstellingen, banken en zelfs de politie zijn verplicht zich te legitimeren.

5. Wees alert bij vreemden. Laat degenen aan de deur niet binnen. Geef aan dat u op een ander tijdstip een afspraak wilt maken bij bijvoorbeeld het bedrijf zelf. Neem dan altijd contact op met het bedrijf of raadpleeg een bekende of familielid.

6. Monteer een kierstandhouder aan uw deur. Voor weinig geld kunt u bijvoorbeeld een ketting monteren op uw deur, waardoor onbevoegden niet snel binnen kunnen komen.

Rijden onder invloed

EMMEN Tijdens een snelheidscontrole heeft de politie zondagmiddag een 35-jarige automobilist uit de Friese gemeente Smallingerland aangehouden. De man reed met een snelheid van 146km/uur over de N34. De man is hierop aan de kant van de weg gezet. Uit de blaasproef bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur zat (435µ/l). Ook bleek dat het rijbewijs van de man niet meer geldig is. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-119960)

Inbraken

NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag werd bij twee verschillende woningen aan de Zijtak OZ ingebroken of een poging tot inbraak gedaan. Bij één van de woning werd de dader overlopen, toen de vrouw des huizes wakker werd van gestommeld in de woning. De dader is niet aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. (08-119919 /874)

Politie houdt man aan na burenruzie

HOOGEVEEN De politie heeft zondagmorgen een 57-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man had ruzie met zijn buurvrouw en heeft volgens haar daarbij geslagen. De man bekende dat hij had gevochten, maar ontkent een klap te hebben gegeven. De politie stelt een nader onderzoek in (08-119924)

Man aangehouden voor huiselijk geweld

HOOGEVEEN Zondagmorgen heeft de politie een 48-jarige Hoogevener aangehouden. De man zou zijn vrouw hebben mishandeld, met een mes bedreigd hebben en met de auto over haar voet hebben gereden. De politie zoekt de exacte toedracht van dit voorval uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd in afwachting van het onderzoek. (08-119914)

Ruiten ingegooid

MEPPEL Bij een kledingzaak aan de Hoofdstraat werd maandagmorgen rond 01.00 uur een ruit ingegooid. Op basis van een signalement heeft de politie een 17 en een 20 jarige verdachte uit Meppel aangehouden. (08-119995)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 45 1280.