Politie Groningen

Maandag 17 maart 2008

Provincie Groningen, 17-03-2008

Groningen: autokraker gepakt dankzij alerte getuige

De politie heeft zondagochtend op de Verzetstrijderslaan een 32-jarige man uit Groningen aangehouden. De politie werd door een getuige gebeld dat er in een personenauto werd ingebroken. De politie kon op aanwijzing van deze getuige de verdachte inrekenen en insluiten. Bij nader onderzoek werd braakschade aan een geparkeerde auto vastgesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: vrouw gewond na hondenbeet

Een 48-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag gewond geraakt na een beet van een herdershond. Het slachtoffer was op bezoek in een woning op de Eilardaheerd. Bij het verlaten van de woning werd zij op de galerij plotseling door het loslopende beest aangevallen. De vrouw wist de hond met een tas af te weren. Zij bleek een forse bijtwond in haar kuit te hebben opgelopen. Het slachtoffer moest met de bijtwond voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. De eigenaresse van de hond was zodanig ontdaan van het incident, dat zij een plek gaat zoeken voor het beest. De vrouw wilde de hond niet meer in huis hebben. Het beest bleek nog niet vaker bij bijtincidenten betrokken te zijn geweest.

Groningen: fietsdief op heterdaad aangehouden

De politie heeft maandagavond op het Damsterdiep een 17-jarige jongen uit Winschoten aangehouden voor diefstal. De verdachte werd na een melding bij het pand van het Leger des Heils aangetroffen. De knaap was met een breekijzer bezig om het slot open te breken. Hij werd aangehouden en ingesloten. De verdachte zal vandaag worden gehoord. Het breekijzer werd in beslag genomen.

Groningen: vader bedreigt agenten

De politie heeft zondagnacht in de Korrewegwijk een 56-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De man had eerder die nacht in zijn woning zijn 15-jarige zoon mishandeld. Die informeerde direct daarna de politie. Bij de woning wilden de agenten met de vader in gesprek. Hij was daar niet van gediend, greep twee messen en bedreigde de dienders daarmee. Die konden door gebruik te maken van pepperspray erger voorkomen. De verdachte is in de boeien geslagen en ingesloten voor verhoor.

Winschoten: bromfietser zonder helm onder invloed

De politie heeft zondagnacht in de Johan Modastraat een bromfietser (41) en zijn passagier (49) bekeurd. Het tweetal uit Winschoten werd opgemerkt toen ze zonder helm door hun woonplaats reden. Nadat de mannen tot stoppen waren gemaand, bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij had 2,1 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bleek de bromfiets waar de mannen op zaten niet verzekerd. Tegen beide Winschoters wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Aduard, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 2204, aantal overtredingen: 21, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Marum, Noorderweg: aantal geregistreerde voertuigen: 685, aantal overtredingen: 157, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Zoutkamp, Nittersweg: aantal geregistreerde voertuigen: 175, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Siddeburen, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 496, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 127 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.