Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom, 17 maart 2008

BERGEN OP ZOOM, 17 maart 2008

Belg met drank op heeft dubbel pech

ROOSENDAAL: Politieagenten zagen zondagavond een belgische personenauto de geslotenverklaring inrijden van de Markt. Toen zij de man wilde bekeuren voor dit feit roken zij een dranklucht. Bij controle op het politiebureau bleek de man zodanig veel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs direct moest worden ingevorderd. De man had dus dubbel pech en was buiten een boete rijker een rijbewijs armer geworden. Autoriteiten onderzoeken of en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Twee aanhoudingen na burenruzie

BERGEN OP ZOOM: Een burenruzie aan het Tuinderspad heeft zondagavond geleid tot een tweetal aanhoudingen door de politie. Twee buren leven al enige tijd met elkaar in onmin. Zondagavond was het wat uit de hand gelopen waarna de politie probeerde de boel te sussen. Tijdens de uiteenzetting van één van de buren vertoonde de andere buur baldadig gedrag. Deze man, een 19-jarige inwoner van Bergen op Zoom is daarvoor aangehouden. Zijn vader, een 49-jarige inwoner van Bergen op zoom, kwam daarop verhaal halen en werd aangehouden voor belediging. Beiden worden in de loop van de dag heengezonden.

Bloedproef na alcoholgebruik

ROOSENDAAL: Bij een controle van een personenauto op de Rubenslaan werd een 38-jarige inwoner van Heerle in de nacht van zondag op maandag gecontroleerd op het in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. De man bleek geen geldig Nederlands rijbewijs te hebben. Verder ontdekte de politie dat de man had gedronken waarna ze bij hem trachtte een ademtest af te nemen. Dit lukte niet waarna er van de man een bloedproef moest worden afgenomen. Het bloed is opgestuurd naar het NFI. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed bij aanrijding

ROOSENDAAL: Een aanrijding zondagavond waarbij alleen materiële schade was ontstaan wilde de betrokken partijen onderling regelde. De politieagent die toch even polshoogte kwam nemen bleek niet geheel voor niks te zijn gekomen toen bleek dat één van de bestuurders teveel had gedronken. Aan het bureau blies deze 20-jarige inwoner van Roosendaal, 885 ug/l wat een overschrijding is van 4 keer het wettelijk toegestane maximum. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist of de man en wanneer de man zijn rijbewijs terug krijgt. De aanrijding had plaatsgehad op de Burgemeester Schneiderlaan met de kruising van de Antwerpseweg.

Auteur: Nicolette Bovenhorst