Politie Haaglanden

Persberichten 16 maart

Haaglanden, 17-03-2008

Peuter overleden na val uit raam
Den Haag Een 1-jarig meisje uit Den Haag is 15 maart rond 16.00 uur uit het raam van een flatwoning aan de Haveltestraat gevallen en overleden. Het meisje was in het raamkozijn geklommen en is vanuit het raam dat openstond, van vier hoog naar beneden gevallen. Reanimatie mocht niet baten, het meisje overleed ter plaatse. De politie gaat uit van een tragisch ongeval. De politie heeft aan betrokkenen, omstanders en bewoners slachtofferhulp aangeboden.

Demonstratie bij ambassade China
Ongeveer 300 mensen demonstreerden 16 maart rond 13.00 uur bij de Chinese ambassade aan de Adriaan Goekooplaan. De demonstranten protesteerden tegen het geweld in Tibet. Een demonstrant zag kans over het hek van de ambassade te klimmen en de Tibetaanse vlag te hijsen. Doordat een aantal demonstranten daarna tegen het hek van de ambassade duwden viel dit om. Een politieagente en iemand van de organisatie raakten hierdoor lichtgewond. In totaal zijn er twee aanhoudingen verricht. De demonstranten liepen door het centrum van de stad richting het Centraal Station om huiswaarts te gaan.

Botsing fietser en auto
Den Haag Bij een aanrijding op de Cornelis de Wittlaan tussen een fietser (40) en een automobilist (51) uit Den Haag raakte een fietser licht gewond. De fietser reed vrijdag 14 maart om 23.00 uur op de Cornelis de Wittlaan toen hij op de kruising met de Aert van der Goesstraat een auto te laat zag. De politie nam van beide bestuurders een blaastest af. De automobilist bleek niet te hebben gedronken, de fietser had veel te veel op. Hij blies 910 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en er is proces-verbaal opgemaakt tegen de man. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Diefstal fiets met loper
Den Haag Politieagenten in burger waren in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 maart rond 01.00 uur getuige van een poging diefstal van een fiets. Een 16-jarige Hagenaar probeerde met een zogenaamde loper een fiets op de Dagelijkse Groenmarkt open te krijgen. De verdachte ontkende in alle toonaarden de poging diefstal, dit was echter niet de eerste keer dat hij voor zon misdrijf werd opgepakt. De Hagenaar zit nog vast voor verhoor.

Jeugd breekt in bij wijkcentrum
Den Haag Een getuige zag dat een 19 en een 20-jarige Hagenaar zaterdagavond 15 maart rond 23.00 uur probeerde in te breken bij een wijkcentrum aan het Panamaplein. Toen de mannen de gealarmeerde politie zagen, renden zij weg. De agenten konden de beide mannen aanhouden. Onderzoek wees uit dat de deur van het wijkcentrum inderdaad was geforceerd. De beide mannen zitten nog vast voor verhoor.

Vader pakt aanrander dochter
Den Haag Een 17-jarige Haagse kwam in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart rond 00.30 thuis met de mededeling dat zij vlak daarvoor was aangerand op de Tomatenlaan. Haar vader ging op onderzoek uit. Hij trof de 27-jarige Haagse verdachte in de buurt aan en waarschuwde de politie. Tijdens een spiegelconfrontatie op het bureau herkende het slachtoffer haar aanrander. De 27-jarige werd in verzekering gesteld.

Intergrale verkeersactie
Den Haag - De politie hield op vrijdag 14 maart tussen 21.00 uur en zaterdag 15 maart 04.00 uur op de Laan van Delfvliet een integrale verkeersactie. De Laan van Delfvliet is een verbindingsweg tussen de A13 en A4 met veel bestemmingsverkeer tussen Rotterdam en Den Haag. Samen met de KLPD, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Belastingdienst, de RDW en de ANWB werden alle voertuigen gecontroleerd.
Twaalf automobilisten werden betrapt op rijden onder invloed. Een van hen bedroeg 545 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Een bestuurder die werd aangehouden voor dronken rijden en een rijverbod kreeg opgelegd, werd later opnieuw betrapt achter het stuur. De man werd weer aangehouden. Drie bestuurders die gezamenlijk voor bijna 1200 euro aan boetes hadden openstaan, moesten ieder het openstaande bedrag ter plekke betalen. De RDW schreef 69 bekeuringen uit voor mankementen en defecten aan de voertuigen. De aanwezige monteur van de ANWB verhielp ter plekke de technische gebreken aan de voertuigen. Ook de Belastingdienst wist voor 1300 euro aan achterstallige betalingen te innen. Drie voertuigen werden in beslag genomen. Verder werden door de Inspectie Verkeer en Waterstaat twintig taxis gecontroleerd. In totaal werd twaalf keer proces-verbaal opgemaakt.

Tandpasta gestolen
Leidschendam De politie hield op zaterdag 15 maart om 16.30 uur een 26-jarige vrouw aan voor winkeldiefstal. De vrouw was in een supermarkt in Duindoorn betrapt op het stelen van tandpasta ter waarde van 135 euro. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt

A20 dicht na aanrijding
Maasdijk Bij een aanrijding tussen twee personenautos op de A20 ter hoogte van Maasdijk raakten twee vrouwen (beide 26 jaar uit Rotterdam en Schiedam) licht gewond. De twee autos kwamen op vrijdag 14 maart om 19.20 uur door nog onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De 28-jarige bestuurster van de andere auto bleef ongedeerd. Door de botsing is de rijksweg tot 23.45 uur afgesloten geweest. De politie onderzoekt het ongeval.

Graffity op autos, politie zoekt getuigen
Delft De politie zoekt getuigen van het bekladden van meerdere autos. Op 15 maart om 13.15 uur kregen agenten de melding dat er op de Herculesweg drie jongens autos bekladden met lichtblauwe verf. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de daders al verdwenen. Een voorbijganger vertelde de agenten dat er op de Vulcanusweg ook een aantal autos stonden die onder de lichtblauwe graffity zaten. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook, via M: 0800-7000.

Twee fietsers gewond bij aanrijding
Naaldwijk Bij een aanrijding op de Verdilaan raakten 16 maart om 02.30 uur twee fietsers gewond. De beide slachtoffers, 16 en 17 jaar, beiden uit Schipluiden werden van achteren aangereden door een 25- jarige automobilist uit Naaldwijk. De automobilist reed net als de fietsers in de richting van de Bachlaan. De Naaldwijker moest blazen en blies 615 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De bestuurder is aangehouden en moest zijn rijbewijs direct inleveren. De politie onderzoekt de toedracht van de zaak.

Man rijdt 25 jaar zonder rijbewijs
Pijnacker-Nootdorp- Op vrijdag 14 maart om 10.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een trekker met oplegger een lantaarnpaal omver had gereden op de Westlaan met de Nootdorpseweg. De combinatie vervoerde kunststof rioolbuizen van ruim 25 meter lang. Bij controle bleek dat de chauffeur, een 58-jarige man uit Enkhuizen, niet in het bezit van een geldig rijbewijs en chauffeursdiploma. Tegenover de agenten verklaarde hij al 25 jaar zonder rijbewijs te rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en er is een andere chauffeur ter plaatse gekomen om de lading te vervoeren.

Broers betrapt met XTC-pillen
Zoetermeer Twee broers uit Bleiswijk (21 en 25 jaar) zijn vrijdag 14 maart om 23.45 uur in een discotheek op de Amerikaweg betrapt op het bezit van vijftien XTC-pillen. Een bewakingsmedewerker zag dat de 25-jarige verdachte in het toilet XTC in zijn bezit had. De man werd vervolgens de discotheek uitgezet en aangehouden door de gewaarschuwde politie. De 21-jarige broer van de verdachte die nog in de discotheek was, werd eveneens aangehouden. Hij had 14 XTC-pillen bij zich. De 25-jarige man werd na verhoor heengezonden. Tegen zijn broer is proces-verbaal opgemaakt.