Politie Haaglanden

Persberichten 17 maart

Haaglanden, 17-03-2008

Twee verdachten na aanrijding
Den Haag Twee mannen zijn zondag 16 maart omstreeks 20.40 uur aangehouden op de kruising Maartensdijklaan/Dalerveenstraat omdat zij verdacht worden van het veroorzaken van een aanrijding. De bestuurder, een 31-jarige man, reed op de Dalerveenstraat en moest voorrang verlenen aan een automobilist op de Maartensdijklaan. Dit heeft de verdachte vermoedelijk niet gedaan, waardoor de voertuigen tegen elkaar botsten. De 31-jarige man en een passagier klommen uit het voertuig dat in de sloot was beland en gingen ervandoor. Uiteindelijk zijn de mannen aangehouden en meegenomen voor verhoor naar het bureau. De 26-jarige bestuurder van het andere voertuig kwam met de schrik vrij.

Tegen een boom
Den Haag Een 30-jarige man kwam zondag 16 maart omstreeks 13.25 uur op de Waldorpstraat met zijn auto tot stilstand tegen een boom op de middenberm. De man verklaarde dat zijn auto plotseling schaarde waardoor hij in de middenberm terecht kwam, een boom schampte en tegen een andere boom botste en tot stilstand kwam. Een 23-jarige bestuurster van een achteropkomende auto moest uitwijken. En terwijl zij om haar voorganger heen reed, kreeg zij de eerstgenoemde boom op het dak van de auto. Beide automobilisten hebben geen letsel aan het avontuur over gehouden. Uit een test bleek dat zij niet onder invloed waren van alcohol.

Vier mannen aangehouden voor straatroof
Den Haag Op het Jonckbloetplein hebben vier mannen zondag 16 maart omstreeks 17.35 uur een 47-jarige man proberen te beroven terwijl hij geld aan het pinnen was. De mannen wilden het geld uit zijn hand wegnemen door te schoppen en te slaan. Het slachtoffer wist dit te ontwijken en heeft de politie gewaarschuwd. Op basis van zijn beschrijving zijn de vier mannen (25, 26, 35 zonder vaste woon- of verblijfplaats en 37-jarige man uit Den Haag) aangehouden op de Gouverneurlaan. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer hield aan het incident geen letsel over.

Agenten verijdelen straatroof
Den Haag Dankzij cameratoezicht wisten agenten maandagmorgen 17 maart omstreeks 02.50 uur een straatroof op de Stationsweg te verijdelen en de daders aan te houden. Een observant van de surveillancecameras zag dat een 59-jarige Hagenaar door twee mannen werd beroofd, nadat hij op de Stationsweg geld gepind had. Ter plaatse gesnelde agenten hielden de twee verdachten aan, terwijl deze het slachtoffer nog vast hadden. Beide mannen, Rotterdammers van 24 en 21 jaar, werden naar het politiebureau gebracht. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De geldopname die voor de mannen kennelijk aanleiding was het slachtoffer te beroven, bleek overigens mislukt te zijn

Per ongeluk vernield
Leidschendam Een 16-jarige Zoetermeerder, die op zondag 16 maart omstreeks 01.00 uur door omstanders werd aangehouden voor vernieling legde een onlogische verklaring aan de politie af. Hij verklaarde dronken te zijn geweest en op de Koningin Julianaweg per ongeluk tegen een auto te zijn gevallen, waardoor de spiegel afbrak. Omdat de spiegels aan beide zijden van de auto waren afgebroken kon deze verklaring op zijn zachtst gezegd in twijfel getrokken worden. De politie heeft tegen de Zoetermeerder proces-verbaal opgemaakt.

Snelle wagen
Leidschendam Een 48-jarige Leidschendammer kan enige tijd geen gebruik meer maken van zijn Ferrari. De man reed op zaterdag 15 maart omstreeks 17.45 uur in zijn bolide met een snelheid van 138 km per uur in de Sijtwendetunnel op de N14. De Leidschendammer kreeg een proces-verbaal en moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Ophef na diefstal bromfiets
Voorburg De diefstal van een bromfiets zorgde zondag 16 maart omstreeks 20.45 uur voor consternatie. Een 23-jarige Voorburger werd door twee getuigen getipt, dat zijn bromfiets vanaf de Bruijnings Ingenhoeslaan werd gestolen. Twee Voorburgers, (15 en 16 jaar) hadden het stuurslot verbroken en gingen er met de bromfiets vandoor. Na een achtervolging trof de eigenaar de bromfiets in de Jan Mulderstraat aan. Hij zag de twee verdachten een woning binnen gaan. De man belde de politie en schopte een tweede bromfiets, die de daders bij zich hadden, omver. De 45-jarige vader van één van de verdachten bedreigde hem vervolgens met een honkbalknuppel, waarop de Voorburger vluchtte. De politie heeft alle vier betrokken personen aangehouden en ingesloten in het politiebureau. De beide jongens kregen een proces-verbaal voor diefstal van de bromfiets, de 23-jarige voor vernieling en de vader voor bedreiging.

Amok in de tram
Rijswijk Vijf jongeren waren zondag 16 maart om 15.30 uur heel vervelend in tramlijn 1. Er zou ook een klap gevallen zijn, maar niemand deed aangifte. Aangezien de jongens (14-18 jaar uit Den Haag geen geldig plaatsbewijs hadden, hielden beveiligingsmedewerkers van de HTM de groep aan. Op het politiebureau kregen zij een boete.

Olie op wegdek: politie zoekt veroorzaker
Wateringen De politie kreeg zondag 16 maart om 12.30 uur de melding van olie op het wegdek aan het Tolland. Daar zagen agenten een oliespoor van één tot anderhalve kilometer lang. De gemeente en een gespecialiseerd bedrijf zorgden ervoor dat het wegdek weer schoon gemaakt werd. Op de parkeerplaats ter hoogte van de Dorpskade zagen de agenten ook een oliespoor en op een parkeerplaats een grote plas olie. Waarschijnlijk heeft een automobilist zijn oliereservoir kapot gereden. De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto, of mensen die de auto hebben gezien. Belt u met de politie van Bureau Estland via 0900-8844, of anoniem met M op nummer 0800-7000.

Flinke klap: iedereen met de schrik vrij
Delft Een 20-jarige man uit Den Haag raakte zondag 16 maart om 12.45 uur in een slip op de Sint Jorisweg. Daardoor kwam hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. De auto raakte daarbij de auto van een 59-jarige man uit Delft en schoof daarna door langs een lantaarnpaal en schampte een boom. De auto gleed door het fietspad over en eindigde in een hoek van 40 graden in een greppel. De auto raakte flink beschadigd, maar gelukkig raakte niemand gewond. Ook een peuter die goed in de gordel van een kinderzitje vast zat, kwam met de schrik vrij.

Autogordel met gevolgen
Zoetermeer Een 20-jarige Zoetermeerder belandde zondag 16 maart om 20.15 uur in de cel toen hij een bon kreeg voor het rijden zonder autogordel. De man werd op de Zuidweg staande gehouden en reageerde zeer recalcitrant. Hij weigerde zijn identiteit kenbaar te maken waarop de agenten de man aanhielden. Aan het bureau bleek dat de man gesignaleerd stond voor DNA-afname.