Gemeente Son en Breugel


Leefbaarheidsplan Breugel start

De gemeente Son en Breugel start in maart 2008 met het leefbaarheidsplan Breugel. In dit plan komt te staan hoe de inwoners van Breugel denken over hun wijk, in welke richting Breugel zich volgens hen zal moeten ontwikkelen en welke acties ondernomen moeten worden.

---

Aan de beleving van Breugel door de bewoners is de afgelopen weken veel aandacht gegeven in de lokale media. Het college van burgermeester en wethouders is geïnteresseerd in wat de inwoners vinden van de leefbaarheid in hun eigen omgeving, niet alleen nu, maar ook wat de inwoners wensen in de komende jaren. Daarom wil het college graag in gesprek met de inwoners zelf. Het leefbaarheidsplan Breugel is onderdeel van het collegeprogramma 2006-2010.

Startbijeenkomst

Het leefbaarheidsplan Breugel start met een eerste bijeenkomst op maandag 31 maart a.s. Daarbij zijn alle inwoners van Breugel van 16 jaar en ouder van harte welkom. Tijdens een officiële aftrap krijgen zij tekst en uitleg over wat er precies gaat gebeuren en hoe en wanneer de onderdelen van het plan aangepakt gaan worden.

Discussiebijeenkomsten

Het belangrijkste onderdeel van het Leefbaarheidsplan Breugel is de mening en visie van de inwoners van Breugel. Om die boven tafel te krijgen organiseert de gemeente daarna twee discussiebijeenkomsten. Daarbij zijn alle inwoners van Breugel van 16 jaar en ouder welkom om mee te denken en te praten over de toekomst van Breugel.

Het gaat over zaken die alle inwoners van Breugel rechtstreeks aangaan, zoals wonen, voorzieningen, verkeer, bereikbaarheid, verenigingsleven, veiligheid, bevolkingsopbouw, bedrijvigheid, werkgelegenheid en de communicatie met de overheid.

De data en locatie voor de discussiebijeenkomsten worden binnenkort bekend gemaakt via de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad.

Klankbordgroep

De gemeente bereidt deze grote bewonersavonden voor in samenwerking met een klankbordgroep van sleutelfiguren uit Breugel. In deze klankbordgroep is naast de gemeente ook vertegenwoordiging van andere maatschappelijke organisaties en belangengroepen uit Breugel. Deze klankbordgroep adviseert de projectgroep over het proces, levert informatie over de huidige, objectieve stand van zaken in Breugel en levert de input bij de voorbereiding van de discussiebijeenkomsten.

Begeleiding

Het bureau PON, een onafhankelijk instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant zal de totstandkoming van het leefbaarheidsplan begeleiden.

Het leefbaarheidsplan Breugel maakt deel uit van het collegeprogramma 2006-2010 van burgermeester en wethouders van Son en Breugel.

Vervolg Leefbaarheidsplan

Het leefbaarheidsplan Breugel wordt voor de zomer 2008 aangeboden aan de gemeenteraad van Son en Breugel. U bent uitgenodigd om maandag 31 maart 2008 aanwezig te zijn tijdens de startbijeenkomst om 20.00 uur in De Bongerd, Astroïdenlaan 2a in Breugel.