Gemeente Laarbeek


Boomfeestdag 2008

Ook vorig jaar is er hard gewerkt, dit jaar hopelijk met iets beter weer

LAARBEEK - Ook in Laarbeek wordt weer meegedaan aan de Nationale Boomfeestdag. Althans: in Laarbeek hebben we een Boomfeestweek. Van 17 tot en met 21 maart worden door 240 kinderen van groep 8 bomen en/of struiken geplant. Het thema voor dit jaar is: Boom zoekt kind. Acht basisscholen doen mee aan de Laarbeekse Boomfeestweek en de gemeentelijke buitendienst helpt ook een aardig handje mee. Aan het eind van de boomplantdag krijgen de kinderen een sierstruik mee naar huis, die door de gemeente wordt geschonken.

Wie waar en wanneer gaat planten kunt u hieronder zien.

Maandag 17 maart

Om 10.00 uur start groep 8 van Het Otterke uit Beek en Donk. 19 kinderen gaan naar industrieterrein Bemmer in Beek en Donk, waar zij aan de Korenmijt bomen gaan planten. Groep 8 van De Bernadetteschool uit Mariahout start om 14.00 uur. 25 leerlingen gaan struiken planten bij het Dorpshuis in Mariahout.

Dinsdag 18 maart

27 leerlingen uit groep 8 van De Fontein in Lieshout gaan om 10.00 uur naar de Tuindersweg in Mariahout om bomen te planten. Om 14.00 uur start groep 8 van De Heindert uit Aarle-Rixtel die met 25 kinderen in de Spechtstraat in Aarle-Rixtel bomen gaan planten.

Woensdag 19 maart

Groep 8 van De Raagten uit Beek en Donk start om 10.00 uur. Hier gaan 44 kinderen naar de Korenmijt op industrieterrein Bemmer in Beek en Donk om bomen en struiken te planten.

Donderdag 20 maart

Ook worden heesters geplant aan de Korenmijt in Beek en Donk door 29 kinderen uit groep 8 van De Muldershof uit Beek en Donk. Zij starten om 10.00 uur. Vanaf 14.00 uur neemt groep 8 van Het Klokhuis uit Beek en Donk het werk over. 47 leerlingen gaan dan hier dan ook heesters planten.

Vrijdag 21 maart

Tot slot gaat groep 8 van Mariabasisschool uit Lieshout naar het Dorpshuis in Mariahout. Zij gaan daar met 26 kinderen struiken planten.

Er wordt komende week dus heel wat groen geplant in Laarbeek. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Smeets, telefoon 0492 469 804 en e-mail jos.smeets@laarbeek.nl.

klik hier om door te gaan naar Gemeentenieuws