Tweeduizend kinderen op avontuur met Pasen

17/03/2008 12:38

Scouting Nederland

Tijdens de komende paasdagen gaan zo'n tweeduizend leden van Scouting op kamp. Scouts kunnen kiezen uit ruim zestig kampen, verspreid over zes HIT-plaatsen in Nederland. Kampen die allemaal uitdagend, spannend, gezellig en grensverleggend zijn. Scouts vanaf zeven jaar maken door het hele land nieuwe vrienden en beleven avonturen. Ieder kamp heeft zijn eigen thema, insteek en doelgroep. HIT staat voor hikes- (trektochten), interesse- en/of trapperskampen, voor iedereen is er een aansprekend kamp te vinden.

Scouts kunnen er zelf voor kiezen om dichtbij huis te blijven of een flinke reis te maken: er zijn kampen in Dwingeloo (Dr.), Mook (L.), Zeeland, Hilversum en Kortenhoef, en Alphen (N.-Br.). In iedere HIT-plaats zijn verschillende kampen. Deelnemers kunnen kiezen voor uitdagende voettochten, en voor de jonge deelnemers zijn er ook beginnershikes. Een ander aanbod vormen de interesse-kampen, als een stookkamp, theaterkamp, kano-kamp en zelfs een brouwers-interessekamp. Bij deze kampen gaat het er, naast gezelligheid, ook om dat de deelnemers er iets van opsteken. Ruim 700 vrijwilligers zorgen er voor dat het voor de deelnemende scouts een onvergetelijke ervaring wordt.

Bij de langere voettochten, waarbij soms wel 80 kilometer afgelegd wordt, oriënteren de deelnemers zich met kaart, kompas, ingewikkelde puzzels en gps. Voor de jonge scouts zijn dit mooie tochten om kennis te maken met een meerdaagse hike, routetechnieken bij te leren en te leren kamperen. Naast voettochten zijn er ook kano-hikes en zeiltochten.

Voor de jongste deelnemers zijn er ook mogelijkheden genoeg: voor deze scouts is het heerlijk om zich helemaal in een andere wereld te verliezen. Zo is er bijvoorbeeld een kamp in een piratenthema. Bij de Ouder?-hike gaan kinderen samen met een van hun ouders op kamp.

De HIT is een uitstekende mogelijkheid om andere scouts te leren kennen, de kennis te vergroten en de eigen grenzen te verleggen. Ook gezelligheid speelt bij alle kampen een grote rol en het Scoutingspel voert overal de boventoon.