Politie Gelderland-Midden

Twee verdachten aangehouden voor overval bij Rijnhal
Publicatiedatum: 17-3-2008 12:53:52

ARNHEM / AMSTERDAM - De politie Gelderland-Midden heeft zondagmiddag twee verdachten aangehouden in Amsterdam op verdenking van betrokkenheid bij een overval bij de Rijnhal in Arnhem. Het gaat om twee mannen van 22 en 24 jaar oud met de Albanese nationaliteit. Zij zijn in verzekering gesteld. Op zondagavond 25 november werden drie verkeersregelaars op het parkeerterrein in Arnhem-Zuid overvallen. Eén man liep achter de overvallers aan en raakte wonder boven wonder alleen gewond aan zijn hoofd. De politie heeft de zaak sinds eind november in onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Die avond is er een show van `Holiday on ice' en de verkeersregelaars hebben het verkeer in goede banen geleid en innen het parkeergeld. Zodra de show begint, zit voor hen hun taak er op. Waarschijnlijk hebben drie mannen in de berm in de busbaan naast het parkeerterrein zitten wachten, totdat zij hun kans schoon zagen dat één van de verkeersregelaars even alleen staat. Onder bedreiging van een wapen pakken ze hem zijn bedrijfstas af. Één van de andere verkeersregelaars rent vervolgens achter de vluchtende overvallers aan. Tijdens de vlucht wordt er op hem geschoten met een vuurwapen. De man wordt gelukkig niet geraakt. Toen hij de man met het wapen naderde, kreeg hij een klap met het vuurwapen op zijn hoofd. Daarna verliest het slachtoffer de daders uit het oog.

Opsporing Verzocht
Begin januari riep de politie de hulp in van het publiek via Opsporing Verzocht. Diverse tips zijn door de recherche onderzocht. Uiteindelijk heeft dit er mede toe geleid dat zondag twee mannen konden worden aangehouden in de Damstraat Amsterdam. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit en zet het onderzoek voort.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
District Arnhem Veluwezoom
Marije Wisselink
026 352 4315

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rivierenland

---

Jongens aangehouden na vernieling auto's

Publicatiedatum: 17-3-2008 13:18:04

ZEVENAAR - De politie heeft zondagavond rond kwart voor zeven twee jongens van dertien en veertien uit Zevenaar aangehouden aan het Sandgat op verdenking van het vernielen van auto's. De politie kreeg een melding van een getuige die gezien had dat één van de jongens de buitenspiegel van een auto aftrapte. De getuige ging vervolgens achter de jongens aan en hield ze staande. Hij belde vervolgens de politie die de jongens aanhield. De jongens bekenden de vernieling en verklaarden tevens op meerdere auto's in Zevenaar tandpasta te hebben gesmeerd. Na verhoor zijn de jongens overgedragen aan hun ouders. (08-037675)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man voldoet niet aan vordering: aangehouden

Publicatiedatum: 17-3-2008 13:11:36

BABBERICH - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag rond één uur een 37-jarige man uit Babberich aangehouden aan de Franciscusstraat nadat hij niet aan een vordering voldeed. De man zou voor de woning van zijn 36-jarige ex-vriendin vervelend gedrag vertonen. Hij wilde de woning binnentreden maar werd door zijn ex-vriendin niet binnen gelaten. De politie kwam ter plaatse en gaf de man in eerste instantie een waarschuwing. Even later kwam opnieuw een melding binnen bij de politie dat de man weer voor de woning stond. Agenten vorderden de man om weg te gaan bij de woning. Toen de man hier niet aan voldeed, werd hij aangehouden. Hierbij verzette de man zich hevig. Hij is na verhoor op vrije voeten gesteld. Justitie beslist wat er met hem gebeurt.
(08-037741)