Politie vraagt aandacht voor inbraken en diefstallen

Eerbeek, 17-03-2008 o De politie vraagt de hulp van het Eerbeekse publiek om het aantal inbraken, diefstallen uit vaak onafgesloten schuurtjes en fietsendiefstallen een halt toe te roepen. Informatie over de verdachten kunt u kwijt bij de politie via 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

De laatste weken hebben er meerdere inbraken, diefstallen uit schuurtjes en fietsendiefstallen in Eerbeek plaats gevonden. De inbraken vinden plaats bij scholen, verenigingsgebouwen, kerken en garagebedrijven. Hier hebben de dieven het vooral voorzien op computer-apparatuur (flatscreens), televisies, mobieltjes en natuurlijk geld. Naast de gestolen spullen blijft de gedupeerde ook met braakschade zitten.

Daarnaast vinden er diefstallen uit schuurtjes plaats, waarbij vaak blijkt dat de schuurtjes niet afgesloten zijn. De buit bestaat uit gereedschap en vooral fietsen. Ook verdwijnen er fietsen uit tuinen en ook deze staan meestal niet op slot. Natuurlijk moeten de dieven eraf blijven, maar op deze wijze wordt het hen wel gemakkelijk gemaakt. Dat geldt ook voor de vanaf de openbare weg verdwenen fietsen die soms niet op slot hebben gestaan.

De politie vraagt de inwoners van Eerbeek om alerter op hun spullen te zijn. Doe bij diefstal of inbraak altijd aangifte bij de politie. Soms kan het aantreffen van iemand op de bij u gestolen fiets het begin van een groot politieonderzoek zijn, waarbij vele zaken worden opgelost. Doe uw schuurdeur en garage altijd op slot, ook als u even een boodschapje gaat doen.

Bent u toch gedupeerd door het dievengilde doe dan aangifte via www.politie.nl of maak via 0900 8844 een afspraak voor het doen van aangifte. Indien u dieven overloopt of 100% zeker bent dat u iemand op uw fiets ziet rijden, bel dan met 112.

De politie surveilleert extra en is inmiddels met een uitgebreid onderzoek bezig. Mogelijk kunnen uw tips nog een bijdrage leveren? De politie is bereikbaar via 0900 8844 of uw tip is ook welkom bij Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.