Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Gymzalen IJsselmonde nog moderner

Investering van ruim 750.000,--!

Vorig jaar heeft de deelgemeente IJsselmonde een half miljoen euro geïnvesteerd in de modernisering van de 13 gymzalen in IJsselmonde. De inrichting va n de zalen is vernieuwd, zodat intensiever gebruik kan worden gemaakt van de zalen met meer groepen tegelijk. De gymzalen zijn verder voorzien van moderne toepassingen. Zoals hijsunits waarmee een wandrek moeiteloos in een hellingstand kan worden gebracht. Ook zijn oude spelmaterialen en gymtoestellen vervangen en zijn er milieumaatregelen genomen. Tevens werd ook de omgeving van de gymzalen aangepakt. Tot slot is zoveel mogelijk tegemoet gekomen aan extra wensen van sportverenigingen. De oplevering is april vorig jaar feestelijk gevierd.

De genoemde aanpassingen vorig jaar waren vooral gericht op het verbeteren van de inrichting voor de gebruikers. Hoewel er al enorm veel verbeterd is, waren er toch nog wensen op het gebied van de gebruiksvriendelijkheid, sociale veiligheid en vandaalbestendigheid. Deze laatste stappen in het proces van de modernisering van onze gymzalen kunnen nu toch worden gezet door een bijdrage van ruim 750.000,-- vanuit Pact op Zuid. Door de gemeentelijke dienst Sport en Recreatie is onlangs een nieuwe schouw uitgevoerd bij alle gymzalen. Hierbij is geredeneerd vanuit de gebruikers. Uiteraard is ook rekening gehouden met wensen en behoeften van scholen in het kader van het programma Lekker Fit!.

Laatste stappen modernisering gymzalen
Zoals gezegd hebben deze laatste stappen in de modernisering van de gymzalen vooral betrekking op gebruiksvriendelijkheid, regelgeving en vandaalbestendigheid. Waar moet u dan aan denken? Een aantal voorbeelden: plaatsen van fietsrekken, aanbrengen van heldere verlichting, renovatie van toiletten, schilderwerk, verbeteren ventilatie en roosters, akoestiek, aanbrengen van hufterbestendig schakelmateriaal, aanpassen hang- en sluitwerk, aanbrengen van extra buitenverlichting en hekwerken.

De deelgemeente is blij met de extra financiële bijdrage vanuit Pact op Zuid. Hierdoor heeft IJsselmonde de beste en meest moderne gymzalen van heel Rotterdam. Iets om trots op te zijn! De deelgemeente ziet de verdere modernisering van de gymzalen verder als een toegevoegde waarde voor de breedtesport in IJsselmonde. Door voor goede en moderne sportvoorzieningen te zorgen, wor den mensen gestimuleerd om vaker aan sport te doen. Juist ook kinderen, want er zijn immers nog veel te veel kinderen met overgewicht en te veel kinderen die te weinig sporten. Na de modernisering van de gymzalen vorig jaar en de komende aanpassingen hoopt de deelgemeente dat de gymzalen nog beter benut gaan worden en dat het gebruik nog verder zal toenemen. En als dit lukt, dan hebben we als deelgemeente ons doel bereikt!

De verdere modernisering van de gymzalen in IJsselmonde is mede mogelijk gemaakt door Pact op Zuid.