Grote Clubactie beloont verenigingen met awards

17/03/2008 13:12

Nationale Grote Clubactie

Voor de derde keer heeft de Grote Clubactie de Clubawards uitgereikt. Deze 'oscars' voor het Nederlandse verenigingsleven zijn bestemd voor clubs, vrijwilligers of bestuursleden die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Iedereen kan een club of persoon nomineren voor de Clubawards in een van de drie volgende categorieën: club van het jaar, clubkanjer van het jaar en bestuurslid van het jaar. Verenigingen kunnen na deelname aan de Grote Clubactie hun nominatie kenbaar maken waarna in het voorjaar de winnaars bekend worden gemaakt op www.clubactie.nl. De winnaars van 2007 hebben inmiddels een gegraveerde bokaal en een oorkonde ontvangen.

Club van het jaar
De club van het jaar 2007 is voetbalclub SDOO uit Heteren geworden. Een woord dat goed past bij deze club is doorzettingsvermogen. De club heeft zware jaren achter de rug, zo hadden zij weinig financiële middelen en weinig jeugdspelers. Ondanks dat lieten zij zich niet uit het veld slaan en hebben zij doorgezet met een team van bestuursleden en vrijwilligers. Samen kregen zij het voor elkaar dat de club binnen twee jaar weer een club was met toekomstperspectief. Zo groeit de jeugdafdeling snel, hebben zij voetbal voor meisjes en zijn zij bezig met het opzetten van voetbal voor gehandicapten. Het allermooiste is dat SDOO voorop stelt dat voetbal een spel is voor iedereen die daar plezier aan beleeft, of je nu talent hebt of niet.

Clubkanjer
Steven Hulst is uitgeroepen tot clubkanjer van het jaar. Steven zet zich al gedurende 10 jaar vrijwillig in voor zwem- en poloclub De Zwoer uit Driebergen. Vijf dagen per week geeft hij trainingen van 1,5 á 2 uur. Daarnaast slaat hij in het weekend geen wedstrijd over. Zelf investeren in nieuw trainingsmateriaal is iets dat Steven graag over heeft voor zijn club. Zijn inzet heeft geleid tot 2 jeugdige Nederlandse kampioenen. Kortom Steven is een kanjer en een voorbeeld voor velen.

Bestuurslid van het jaar
Edwin Hamers is 34 jaar en zet zich voor 100% in als bestuurslid van gymnastiek- en turnvereniging Dionysius uit Tilburg. Bij alles wat er bij de club gebeurt, is Edwin nauw betrokken. Zo is hij coördinator van de Grote Clubactie, penningmeester, leraar en jurylid. Ook organiseert Edwin gezellige nevenactiviteiten voor jong en oud, verzorgt hij de ledenadministratie en coördineert hij de deelname aan een allochtonenproject. Dit is slechts een greep uit het vele dat Edwin doet en gedaan heeft, maar ruim voldoende om te kunnen zeggen dat Edwin een bestuurlid is om trots op te zijn en hem te belonen met een award.

Grote Clubactie
De Grote Clubactie organiseert jaarlijks een loterij voor alle verenigingen in Nederland. Verenigingen kopen loten in voor 50 eurocent per stuk en verkopen ze voor 2,50 euro. De Grote Clubactie is de énige loterij in Nederland waarbij 80% van de opbrengst direct terugvloeit naar de vereniging. De verkoopperiode loopt van september t/m half november.





http://www.clubactie.nl