V&VN breidt uit met Medium Care-verpleegkundigen

17/03/2008 13:33

V&VN

Nieuwe afdeling in beroepsvereniging

Binnen beroepsvereniging Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland komt een afdeling Medium Care-verpleegkundigen. Samen met een aantal verpleegkundigen uit de Medium Care werkt V? momenteel aan de oprichting. Dit maakte Marian Kaljouw, voorzitter van V?, vandaag bekend op het landelijk Medium Care Symposium 2008 in Amsterdam: "We zijn uiteraard erg blij om ook deze groep verpleegkundigen in onze vereniging te verwelkomen. Samen staan we sterker!'

De nieuwe afdeling richt zich op verpleegkundigen die werken op de Medium Care. Dit zijn verpleegkundigen die op Medium Care(achtige)-afdelingen in ziekenhuizen werken. Zij beschikken over specifieke verpleegkundige en medische expertise om patiënten te verzorgen die intensieve en complexe zorg nodig hebben. Soms zijn de verpleegkundigen verbonden aan de Intensive Care, soms werken zij decentraal op verpleegafdelingen. Medium Care-verpleegkundige Jeanet Steenbruggen: "Als afdeling binnen de landelijke beroepsvereniging zetten wij ons in voor excellente zorgverlening aan patiënten op de Medium Care. Ook vinden we het belangrijk dat er een competentieprofiel beschreven wordt en streven we naar een landelijk erkende Medium Care-opleiding."

V? verwacht dat de afdeling Medium Care binnen een aantal maanden officieel van start gaat. Ook voor die tijd kunnen nieuwe leden zich al melden bij de beroepsvereniging.