Gemeente Best

Gemeente Best

Openbare bekendmakingen, week 12 - 2008

Bouw- en sloopaanvragen


* M. Bastian, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Mr.T.J. Verschuurstraat 20;

* E. van Happen, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Beemdheuvel 36;

* E. Beekmans, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Grasheuvel 32;

* P. van den Heuvel, betreffende de bouw van een terrasoverkapping aan de Acacia 29;

* H. Evers, betreffende het plaatsen van een dakkapel aan de Haktol 38;

* E. Scheffers, betreffende de bouw van een bijgebouw aan de Oirschotseweg 80;

* A. Werrelman, betreffende het plaatsen van een waterschans aan de Ekkersweijer 6;

* A. van Harten, betreffende de uitbreiding van de woning aan de Mr.C.Goselingstraat 11;

* Terreinen Exploitatie Maatschappij B.V., betreffende de bouw van een bedrijfsgebouw aan de Industrieweg 150-152 (2e fase);
* H. van Genugten, betreffende uitbreiding van varkensstallen aan de Oude Baan 30 (2e fase)

Procedure
Deze aanvragen liggen niet ter inzage. Er is nog geen bezwaarmogelijkheid. Besluiten over deze aanvragen worden te zijner tijd bekend gemaakt.

ONTWERPBESLUITEN

Vrijstelling artikel 19, lid 3 WRO
Het college van burgemeester en wethouders is voornemens bouwvergunning te verlenen voor:


* De uitbreiding van de garage op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 270, gelegen aan de Michiel de Ruijterstraat 2;

* De uitbreiding van de woning op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummer 4785, gelegen aan de Mr. C. Goselingstraat 35.

De bouwvergunning moet worden verleend met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Procedure
In verband hiermede ligt het ontwerp-besluit met de daarop betrekking hebbende stukken vanaf 19 maart 2008 t/m 29 april 2008 voor eenieder ter inzage bij het team Vergunningen van de sector Ruimte.

Gedurende de periode van ter inzage ligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerp-besluit naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Voor zowel de schriftelijke als mondelinge zienswijzen geldt, dat moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp-besluit de zienswijze betrekking heeft. De ingebrachte reacties zullen wij vervolgens betrekken bij onze definitieve beslissing.

Schriftelijke reacties kunt u t/m 29 april 2008 richten aan het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Best, Postbus 50, 5680 AB Best. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht door hiervoor tijdens de periode van ter inzage ligging een afspraak te maken met het team Vergunningen: 0499-360911.

Vrijstelling artikel 19, lid 2 WRO
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om, door middel van artikel 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking te verlenen aan de bouw van 10 patiobungalows op het perceel, kadastraal bekend gemeente Best, sectie H, nummers 5278 (ged.) en 5279 (ged.). gelegen aan de Schutboomweg.

Procedure
Het bouwplan ligt conform de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure van artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang vanaf 19 maart 2008 t/m 29 april 2008 voor eenieder ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis.

Eenieder kan gedurende de termijn van ter inzage legging hun zienswijze omtrent dit bouwplan kenbaar maken voor wat betreft: het planologisch aspect (de bouwtitel) en/of de uiterlijke verschijningsvorm (de beeldkwaliteit) Uit de stukken die ter inzage liggen kan de inhoud van het project alsmede de beeldkwaliteit (de architectuur met toegepaste kleuren en materialen) worden opgemaakt.

De indiening van zienswijzen kan schriftelijk of mondeling geschieden, Schriftelijke reacties dient u te sturen aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 50, 5680 AB te Best. Voor een mondelinge reactie kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar; voor het planologische aspect (bouwtitel) kunt u contact opnemen met de heer B. van der Vleuten, tel. 0499-360911, voor de uiterlijk verschijningsvorm (architectuur) kunt u contact opnemen met de heer M. Boon, tel. 0499-360911.

DEFINITIEVE BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen

* Het oprichten van een gemetselde trap naar het dakterras aan de Damvelden 22;

* De bouw van een bijgebouw en overkapping aan de Jagershei 23;
* De bouw van een garage/berging aan de Notenboom 2;
* De uitbreiding van de veestal aan de Oirschotseweg 117;
* De bouw van een bijgebouw aan de Bokvelden 12;
* Het gedeeltelijk vernieuwen van de boerderij aan de Sint Oedenrodeseweg 32.

Procedure
Tot 6 weken na de dag waarop de vergunning aan aanvrager is verzonden kan door belanghebbenden schriftelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Als u een bezwaarschrift indient waar spoed bij vereist is, dan kunt u ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch. Bij dit verzoek moet u een kopie van het bezwaarschrift meezenden. Er worden u griffierechten in rekening gebracht.

OVERIGE BEKENDMAKINGEN

Melding op grond van artikel 8.40 van de Wet Milieubeheer Op 5 maart 2008 hebben wij een melding ontvangen van Fetim B.V. op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een opslagbedrijf van hout gelegen aan het adres Industrieweg 150 te Best.

Op 21 februari 2008 hebben wij een electronische melding ontvangen van SVO op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer voor een opleidingscentrum aan het adres De Dieze 28 te Best.