Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 17-03

TILBURG, 17 maart 2008

Poolse automobilist weigert elke medewerking bij alcoholonderzoek

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen kort voor 07.00 uur op de Prof. Cobbenhagenlaan een 48-jarige Pool aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Een taxichauffeur die de man op de Spoorlaan zag rijden, belde de politie. De auto waarin de Pool reed, had een lekke band en de bestuurder bleek niet goed in staat zijn voertuig op de weg te houden. Agenten hebben niet kunnen vaststellen in welke mate de Pool onder invloed was, want de man weigerde elke medewerking aan het alcoholonderzoek. Proces-verbaal is opgemaakt, de Pool zag zich later moeten verantwoorden, want de weigering wordt door Justitie doorgaans streng bestraft. Na verhoor is de man heengezonden.

GOIRLE: Een 23-jarige automobilist uit Udenhout is zondagavond kort na 21.35 uur aangehouden op de Nieuwkerksedijk. Hij blies bij een controle 460 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder (kort dan vijf jaar in bezit van rijbewijs) maximaal 88 ug/l is toegestaan. Voor reguliere bestuurders ligt die grens op 220 ug/l. Het rijbewijs van de Udenhouter is ingevorderd, dat gebeurt vanaf 350 ug/l

TILBURG: De politie heeft een 32-jarige Tilburger aangehouden. Hij reed zondagavond rond 22.00 uur over het Rosmolenplein toen surveillerende agenten hem lieten stoppen. De automobilist blies maar liefst 830 ug/l, terwijl hij ook een beginnend bestuurder is en dus 88 ug/l het maximum is. Ook zijn rijbewijs mocht hij direct overhandigen.

TILBURG: Rond 02.30 uur maandagmorgen is op de Noordhoekring een 25-jarige Oisterwijker aangehouden. Hij blies 395 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l was toegestaan. De man kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal mee.

Twee mannen in de kraag gepakt nabij bouwterrein in Oisterwijk

OISTERWIJK: Rond 16.15 uur zondagmidag werden op de Vloeiweg twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal vanaf een bouwterrein. Het betreft een 22-jarige Goirlenaar en een 29-jarige inwoner van Tilburg. Een getuige belde de politie toen hij twee mannen verdacht zag rondlopen. Bij de fouillering van de twee verdachten werden diverse rollen electricitietskabel aangetroffen. Ze zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Tilburgse jongen (16) aangehouden na betasting meisje in zwembad

TILBURG: Een 16-jarige jongen uit Tilburg is zondagmiddag kort voor 16.30 uur aangehouden in een zwembad aan de Stappegoorweg. Hij wordt verdacht van het onzedelijk betasten van een 13-jarig Tilburgs meisje in het bad. Het meisje was daarvan niet gediend en vertelde een badjuffrouw wat er gebeurd was. Die belde de politie. De verdachte werd meegenomen naar het bureau. Na verhoor, waarin hij ontkende het slachtoffer onzedelijk betast te hebben, is hij heengezonden. De politie heeft een aangifte van het meisje opgenomen. Een vriendinnetje van haar is als getuige gehoord.

Politie pakt verdachte diefstal grondkabels op dankzij oplettende getuige

TILBURG: De politie heeft zondag een 43-jarige Tilburger aangehouden. Dat gebeurde kort voor 17.30 uur op de Trouwlaan. De man wordt verdacht van diefstal van grondkabels. Een getuige belde de politie toen hij zag dat een man op een bedrijfsterrein aan de Fatimastraat een dikke grondkabel op een aanhanger legde. Hij was in het gezelschap van twee andere mannen. De getuige was zo attent het kenteken te noteren van de auto en via dat kenteken kwamen agenten uit in de Trouwlaan. De 43-jarige Tilburger stond op dat moment de kabels uit te laden. Hij kon direct in de kraag worden gepakt. Op het bureau is hij verhoord, de Tilburger gaf de diefstal toe in verband met geldgebrek, maar hij verklaarde alleen gehandeld te hebben. De politie stelt een onderzoek in. De aanhanger is in beslag genomen, omat het niet duidelijk was wie daarvan de eigenaar was.

Hagenaar aangehouden na mishandeling vrouw

TILBURG: Een 20-jarige inwoner van 's-Gravenhage is zondagavond rond 22.00 uur aangehouden op de Madeliefstraat. Hij wordt verdacht van mishandeling van een 22-jarige Amsterdamse in een woning in Tilburg-Oost. De vrouw heeft aangifte gedaan en verklaarde getrapt te zijn in de woning waar zij bij kennissen op bezoek was. De aanleiding voor de mishandeling ligt waarschijnlijk in een relationeel conflict. De Hagenaar, die alles ontkent, is maandag na verhoor op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Politie Wilhelminapark bekeurt op overlastgevende locaties

TILBURG: Agenten van het team Wilhelminapark hebben zondagavond ruim twintig bekeuringen uitgeschreven voor foutief parkeren. De actie onder leiding van wijkagent Edwin Huijbregts vond plaats na diverse klachten van wijkbewoners over parkeergedrag op zogeheten overlastgevende locaties. Er werden processen-verbaal opgemaakt op op het NS-plein (groenstrook en invalidenparkeerplaats), Koestraat en Park de Horion, rondom discotheek Rixy (parkeren op trottoir en gele streep), Wilhelminapark rondom Turks theehuis, (parkeren op trottoir) en Veldhovenring nabij coffeeshop Xtra (parkeren voor uitrit). In totaal betrof het 23 bekeuringen. De politie gaat in de toekomst vaker op deze, maar ook andere locaties in het teamgebied Wilhelminapark controleren.

Winkeldief in de kraag gepakt

TILBURG: Een 65-jarige Tilburger is maandagmorgen kort na 11.00 uur aangehouden in een bouwmarkt aan de Hestiastraat. De man stak ruim honderdvijftig schroeven in zijn zak, maar personeel had hem door. Agenten namen hem mee naar het bureau en verhoorden hem. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul