Rode Kruis Belgie


Christâl Joris verkozen tot nieuwe gemeenschapsvoorzitter Rode Kruis-Vlaanderen

De Gemeenschapsraad, het hoogste beleidsorgaan van Rode Kruis-Vlaanderen, heeft Christâl Joris (53) verkozen tot haar nieuwe gemeenschapsvoorzitter. Zij volgt dr. Leopold Baute op die de functie het afgelopen jaar âad interimâ heeft waargenomen.

Christâl Joris is doctor in de sociale en culturele antropologie en is voorzitter van nv ETAP, Agoria Vlaanderen en Flanders Investment & Trade. Zij werd in 2006 lid van de Raad van Bestuur van Rode Kruis-Vlaanderen en is sinds vorig jaar gemeenschapsondervoorzitter.

Naast haar uitgebreide ervaring als bedrijfsleider is mevrouw Joris ruim vertrouwd met de geestelijke gezondheidszorg en het integratiebeleid. Ze is bovendien sinds lange tijd actief op het vlak van ontwikkelingssamenwerking. Tijdens haar mandaat van ondervoorzitter heeft Christâl Joris zich kunnen verdiepen in alle facetten van Rode Kruis-Vlaanderen, zowel in binnen- als buitenland.

Met het voorzitterschap van mevrouw Joris is niet alleen de continuïteit van het bestuur verzekerd, maar beschikt Rode Kruis-Vlaanderen ook over een voorzitter met een unieke mix van ervaring en kennis. Onder haar leiding wordt Rode Kruis-Vlaanderen ongetwijfeld meer dan ooit tevoren "Paraat. Altijd, overal." voor alle hulp- en zorgbehoevenden in Vlaanderen en ver daarbuiten.

âAls democratisch verkozen voorzitter van een sterke, onafhankelijke organisatie als Rode Kruis-Vlaanderen wil ik in de eerste plaats de continuïteit waarborgen.â zegt Christâl Joris. âDank zij een doorgedreven efficiëntie en transparantie kunnen we onze mensen en middelen wereldwijd optimaal inzetten. Het krachtige netwerk van Rode Kruisvrijwilligers en -medewerkers is een unieke hefboom voor een betere toekomst van de hulp- en zorgbehoevenden, zowel in Vlaanderen als in de rest van de wereld. Paraatheid, deskundigheid, transparantie, efficiëntie en ook passie : het zijn de sleutelwoorden van niet alleen het beleid, maar ook van de ziel van Rode Kruis-Vlaanderen!â

Dr. Leopold Baute is tijdens het afgelopen jaar âad interimâ gemeenschapsvoorzitter geweest van Rode Kruis-Vlaanderen waarbij hij tijdelijk het voorzitterschap op gemeenschaps- en provinciaal niveau (Antwerpen) heeft gecombineerd. Nu de termijn voor dit dubbelmandaat is verstreken, zal dr. Baute de provincie Antwerpen verder leiden zoals voorheen.