Gemeente Eindhoven

Persbericht 17 maart 2008, no. 069

Arbeidsmarkt vraagt om maatwerkproject

Werkloze jongeren aan de slag in de techniek De techniekbranche heeft al geruime tijd moeite met het vinden van geschikt personeel. In dit kader is in Eindhoven, op maandag 17 maart, het project âUniek in Techniekâ gestart. Hiermee worden jongeren zonder baan en zonder diploma voorbereid op een leerwerkbaan in de techniek.

Het project âUniek in Techniekâ wordt mogelijk gemaakt door Werkplein Mercado (het samenwerkingsverband tussen CWI, UWV en gemeenten), VDL, Welzijn Eindhoven, ROC Eindhoven en het re-integratiebedrijf Sterk in Werk.

18 jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar doen mee aan het project waarin aandacht wordt besteed aan een kennismaking met de techniek, de opleiding, motivatie, arbeidsethos en sociale vaardigheden. Het project wordt in groepsverband georganiseerd waarbij de jongeren indien gewenst individuele begeleiding ontvangen.
Startkwalificatie
Na afloop van het project krijgen de jongeren een contract bij VDL busbedrijven in Eindhoven die de werkplekken en de begeleiding op de werkplek beschikbaar stelt. Hier gaan de jongeren vier dagen in de week werken en één dag in de week volgen zij een opleiding op het ROC. Na 2,5 jaar hebben zij dan een diploma op niveau 2 en daarmee de zogeheten âstartkwalificatieâ behaald. Met deze startkwalificatie zijn jongeren goed voorbereid op de arbeidsmarkt.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail