Gemeente Eindhoven

Persbericht 17 maart 2008

Hoe voedt ik mijn ouders op?
Vier studenten maatschappelijk werk van Fontys Hogeschool voeren hun afstudeeronderzoek uit bij het Centrum Jeugd en Gezin Eindhoven.

Zij richten zich in hun onderzoek op brugklasleerlingen met de vraag: hoe communiceer je met je ouders als het gaat om opvoedingsvragen? Brugklasleerlingen van het Montessori College ROC Eindhoven hebben hiervoor een door de studenten opgestelde vragenlijst ingevuld en zijn met de vier studenten hierover in gesprek gegaan.
Presentatie onderzoeksresultaten in vorm âLagerhuisdiscussieâ De resultaten van het onderzoek onder de leerlingen worden gepresenteerd tijdens een discussieavond op woensdag 19 maart in het Montessori College ROC Eindhoven vanaf 19.30 uur. In de vorm van een âLagerhuisdiscussieâ wisselen leerlingen, ouders en professionals van gedachten over de vraag hoe jongeren (willen) communiceren met hun ouders als het gaat om opvoedingskwesties zoals uitgaan, zakgeld en computers/internet. Ook wordt besproken wat de rol van de ouders hierbij kan zijn. Een drietal rappers luistert de avond op met een speciaal voor dit doel gemaakte rap.

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
route
Postadres:
Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum
tel. 040-238 60 00
of stuur een e-mail