Hulpverleningsdienst Groningen


Symposium Nieuwe ontwikkelingen in de psychosociale opvang na rampen druk bezocht
Gepubliceerd: 17 maart 2008, 14:24
Bijna honderd deelnemers kwamen donderdag 6 maart af op het symposium `Nieuwe ontwikkelingen in de psychosociale opvang na rampen' dat werd georganiseerd door bureau GHOR Groningen en Lentis. Uit het hele land hadden zich geïnteresseerden van verschillende disciplines aangemeld.

Er waren onder andere vertegenwoordigers uit andere GHOR regio's als Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam-Amstelland en Kennemerland, de Stichting Welzijn Delfzijl was er, GGZ Zuidoost Drenthe en het UMCG, de Russisch orthodoxe kerk was vertegenwoordigd, net als bureau Slachtofferhulp. En natuurlijk waren er deelnemers van Lentis en bureau GHOR Groningen, de organisatoren.

Alle aanwezigen hadden één ding gemeen: in hun dagelijkse werk, hoe divers ook, kunnen ze te maken krijgen met slachtoffers die na een ramp psychosociale hulp nodig hebben. Belangrijk dus om juist deze mensen op de hoogte te houden van de nieuwste inzichten op het gebied van de psychosociale opvang.

Na de opening van het symposium door Wim Bloemers van Lentis en twee inleidingen door Marit Sijbrandij van de Universiteit van Amsterdam en Magda Rooze van Impact konden de deelnemers meedoen aan vijf workshops. Ook hierin was een ruime en brede keuze. Van de rol van geestelijken en psychosociale triage tot kleinschalige hulpverlening en cultuur en trauma.

Na afloop sprak burgemeester van Zuidhorn en portefeuillehouder GHOR Bertus Fennema van een "nuttig symposium en een goed initiatief dat zeker navolging verdient."