Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Portefeuillehouder Toonk deelt deurmatten uit

17 maart 2008

Werkzaamheden De Clercqstraat in voorbereiding

Op vrijdag 14 maart reikte portefeuillehouder Werner Toonk aan de eerste drie ondernemers in De Clercqstraat een speciaal ontworpen schoonloopmat uit. Zo houden de ondernemers hun winkel zandvrij tijdens de werkzaamheden aan De Clercqstraat.

Op 25 maart gaan de werkzaamheden aan De Clercqstraat van start. Dan krijgen de bewoners en ondernemers van de straat te maken met opbrekingen van de straat. Omdat vooral aan ondernemers de werkzaamheden niet ongemerkt voorbij zullen gaan, nam het stadsdeel het initiatief om matten uit te delen.

fotothuys2.jpg (1655 Kb)

De Clercqstraat veiliger en mooier
De nieuwe inrichting van De Clercqstraat is hard nodig. De straat wordt veiliger en krijgt een mooiere uitstraling. Iets waar uiteindelijk iedereen baat bij heeft. Werner Toonk: `Ik ben blij dat we snel gaan starten met het opknappen van de straat. Hoewel het vooral voor de ondernemers van De Clercqstraat geen makkelijke periode wordt, ben ik ervan overtuigd dat iedereen beter wordt van het eindresultaat. We maken van De Clercqstraat een mooie woon- en winkelstraat, waar ondernemers met plezier zullen werken.'

Schoonloopmatten
Tijdens de werkzaamheden blijven alle winkels en horeca in De Clercqstraat goed bereikbaar. Op de delen waar gewerkt wordt, komen goed begaanbare loopschotten te liggen. De matten van het stadsdeel kunnen de ondernemers gebruiken om hun zaak zo veel mogelijk `zandvrij' te houden.

Meer informatie
Meer informatie over de herinrichting van De Clercqstraat is te vinden op www.oudwest.amsterdam.nl onder Plannen en projecten.

Nadere inlichtingen: Marlies Hulshof, Communicatieadviseur

Telefoon: 020 - 252 35 75