PvdA Rotterdam


Boekenweek: de PvdA leest voor

Ma 17 Mrt 2008 - Redactie
Boekenweek: de PvdA leest voor

Hoe overleef ik? Hoe overleef ik mijn ouders? Hoe overleef ik mijn eerste zoen? Allemaal titels van favoriete boeken van leerlingen van groep zes van basisschool De Klaver (Rotterdam-Heijplaat). Die eerste zoen kreeg de tienjarige scholiere trouwens van haar moeder. En voor die andere zoen heeft ze al een uitverkorene: het chagrijnige deel van een tweeling uit de klas

Het is boekenweek. En dat wil de PvdA weten ook. Raadsleden lezen deze week kinderen voor op scholen en in de bibliotheek om te laten zien én horen hoe leuk lezen is.
De PvdA-ers vertellen ook over hun favoriete kinderboek en waarom ze dit zo leuk vinden. En natuurlijk is er aandacht voor hoe belangrijk lezen is, voor iedereen.

Peggy Wijntuin was vanochtend op basisschool De Klaver om de kinderen kennis te laten maken met één van haar favoriete jeugdhelden: Anansi, die slimme spin!
De klas bleek tot grote schrik van Peggy nog nooit van hem gehoord te hebben. Peggy vertelde en las voor. De leerlingen genoten zichtbaar van het optreden en vroegen Peggy om gauw weer terug te komen!

Morgen gaat raadslid Marco Heijmen nog in bibliotheek Het Oude Noorden voorlezen aan een groep kinderen.
En woensdag 19 maart trekken 3 raadsleden naar de Hildegardeschool in het Oude Noorden. Matthijs van Muijen, Richard Moti en Ronald Motta vertellen groep 7 en groep 8 over hun favoriete kinderboek en lezen een stukje voor.