Deel van buit overval juwelier terecht

Apeldoorn, 17-03-2008 o Het overgrote deel van de buit van de overval van 7 februari jongstleden op de juwelier aan de Hoofdstraat in Apeldoorn is terecht. De politie heeft de juwelier inmiddels 39 kostbare horloges terug kunnen geven.

De politie kwam de buit op het spoor toen de Amsterdamse politie in de hoofdstad een controle uitvoerde bij een auto van waaruit horloges werden verkocht. Onder de aangetroffen horloges bleken er 39 afkomstig uit Apeldoorn. Tijdens die controle werden twee jonge mannen van 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam en Duivendrecht aangehouden en overgedragen aan de politie in Apeldoorn. Betrokkenheid bij de overval van deze twee verdachten kon vooralsnog niet worden aangetoond. Ze zijn beiden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Zutphen en vervolgens wegens onvoldoende onderzoeksgronden en onvoldoende ernstige bezwaren op vrije voeten gesteld.

Scooter Tijdens het onderzoek heeft de politie op donderdag 7 februari in de middaguren na de overval, op de Ruyterstraat in Apeldoorn een grijze scooter aangetroffen die mogelijk bij de overval is gebruikt. De politie vraagt getuigen, die iets of iemand bij die scooter heeft gezien en hierover nog niet eerder met de politie heeft gesproken, contact op te nemen met de recherche in Apeldoorn via 0900-8844.