Politie Hollands Midden Politie vordert vier rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend vier rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Bij één bestuurder lukte het niet om dit vast te stellen. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Sassenheim werd maandag 17 maart rond 00.40 uur op de Rijksstraatweg een 65 jarige automobilist uit Wassenaar betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van zijn ademanalyse was 675 ug/l.

In Nieuwkoop werd zaterdag 15 maart rond 03.00 uur op de Dorpsstraat een 21 jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse tot 555 ug/l.

In Gouda was zondag 16 maart rond 02.50 uur een 28 jarige automobilist uit Hazerswoude-dorp niet in staat om mee te werken aan een ademanalyse. Van hem werd een vervangende bloedproef afgenomen. De man werd op Klein Amerika gecontroleerd. Bij die controle werd drankgebruik vastgesteld.

In Schoonhoven werd zondag 16 maart rond 03.50 uur op de Rotterdamseweg een 20 jarige automobilist uit Schoonhoven betrapt op het rijden onder invloed. Als beginnend bestuurder kwam hij bij zijn ademanalyse tot 435 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog negentien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen; Noordwijk, Leiden (6x), Zoeterwoude, Roelofarendsveen, Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Waddinxveen (3x), Nieuwerkerk aan den IJssel (2x), Bergambacht en Schoonhoven (2x). In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.

Politie Hollands Midden Politie onderzoekt inbraken in auto's De politie heeft het afgelopen weekend, van vrijdagavond 14 tot maandagmorgen 15 maart, twintig aangiften binnengekregen van inbraken in auto's. In zes gevallen werden er navigatiesystemen, ook fabrieksgeïnstalleerde gestolen. Verder ging het om een op laptop en jas die zichtbaar op een achterbank lagen, enkele autoradio's een mobiele telefoon en portemonnee. In enkele gevallen bleef het bij schade aan de auto's omdat er in de auto niets gevonden om te stelen.

In Katwijk werd er van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart een invalidenparkeervergunning gestolen uit een aan het Cleijn Duinplein geparkeerde auto.

In Leiden werd er van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart ingebroken in een auto op de Margrietstraat en een auto aan de Fruinlaan. Zondagmiddag of -avond 16 maart was dit het geval bij twee auto's die geparkeerd stonden in een parkeergarage aan het Levendaal.

In Leiderdorp waren er zes auto-inbraken van zaterdag 15 op zondag 16 maart. In de meeste gevallen werd een ruit ingeslagen. Dit gebeurde aan de Splinterlaan (2x), de Meerburglaan, de Burgerhof, de Van der Valkbouwmanweg en de Wagemaker.

In Alphen aan den Rijn werd er van vrijdag 14 op zaterdag 15 maart ingebroken in een auto op de Ten Harmsenstraat en in de nacht van zondag 16 op maandag 17 maart in een auto aan de Bestevaer.

In Boskoop werd er tussen zaterdag 15 en maandag 17 maart ingebroken in een auto aan de Kersengaarde en één aan de Kievitstraat. Veder werd er in de omgeving van de Veldlaan van diverse auto's benzine afgetapt na het boren van een gaatje in de benzineleiding.

In Reeuwijk werd er zaterdagmiddag of -avond 15 maart ingebroken in twee aan de Dorpsweg geparkeerde auto's.

In Nieuwerkerk aan den IJssel werd van zondag 16 op maandag 17 maart ingebroken in een aan de mr. P.d. Kleylaan geparkeerde auto.

In Gouda werd er vrijdagavond 14 maart ingebroken in een auto aan de Herenstraat en de Papaverstraat. Voor een inbraak in een auto op de Leeuwenburg van zaterdag 15 maart werd een 18 jarige verdachte aangehouden.

Altijd aangifte doen! De politie wijst autobezitters er op om geen waardevolle goederen zichtbaar in de auto achter te laten. Verder vraag de politie om altijd aangifte te doen als ondanks de genomen maatregelen toch in de auto is ingebroken. Hiermee wordt de politie in staat gesteld om adequaat op situaties te kunnen reageren en helpt de opsporing. Een gang naar het politiebureau voor dit soort delicten is niet meer nodig. Aangifte kan gedaan worden via internet: www.politie.nl of telefonische aangifte van 0900-8844. Verder is de politie altijd op zoek naar getuigen die via datzelfde telefoonnummer kunnen reageren.

Leiden Aanhouding na vernieling De politie heeft maandagmorgen 17 maart een 19 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van vernieling c.q. poging inbraak in een woning aan de Hekkensteeg. Een getuige hoorde glasgerinkel en zag bij de woning een persoon weglopen. De getuige belde de politie en gaf een signalement van de man. Agenten zagen op de Steenstraat de Leidenaar lopen en hield hem aan op basis van het signalement. De verdachte bleek gewond te zijn aan een hand. Hij moest voor behandeling naar het LUMC. De politie doet verder onderzoek. met Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000. Benadeelden die nog geen aangifte hebben gedaan worden verzocht dit alsnog te doen.

Nieuwveen Vrouw met auto tegen boom Een 36 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn is vanmorgen rond 08.10 uur met haar auto tegen een aan het Nieuwveens Jaagpad staande boom gereden. Vermoedelijk gebeurde dit omdat zij een epileptische aanval kreeg. De vrouw liep bij de aanrijding mogelijk nekletsel op en werd voorzichtig uit haar auto gehaald door de brandweer. Daarna werd zij met een ambulance overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Benthuizen Verkeersongeval Maandag 17 maart even voor 08.30 uur vond op de kruising Heerewegh/Hoogeveenseweg (N209) een verkeersongeval plaats. Een 20 jarige automobilist uit Benthuizen reed vanaf de Heerewegh de N209 op, om linksaf te slaan. Uit die richting kwam een andere automobilist. Op de kruising ontstond tussen beiden een aanrijding. De automobilist die uit de richting van Hazerswoude kwam werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Bodegraven Snelkraak bij kledingwinkel Maandag 17 maart rond 03.30 uur vond een snelkraak plaats bij een kledingwinkel aan de Brugstraat. Na het inslaan van ramen kwam men in de winkel en verliet deze weer met een nog onbekende hoeveelheid kleding. De kleding werd in een auto geladen waarmee de daders, een getuige spreekt over twee mannen, weg reden. De politie heeft na de melding onmiddellijk in de omgeving naar de auto en daders uitgekeken maar tot op heden zijn ze nog voortvluchtig. Het is in korte tijd al de derde inbraak in de kledingwinkel. De politie stelt een onderzoek in.

Schoonhoven Auto's bekrast, getuigen gezocht In het weekend van vrijdag 14 tot en met zondag 16 maart zijn acht auto's vernield. Met een scherp voorwerp werden lange diepe krassen aangebracht. De auto's stonden geparkeerd in het centrum van Schoonhoven; aan de Oude Haven, de Spoorstraat en de Koestraat. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Getuigen die informatie hebben worden verzocht zich te melden via 0900 - 8844. Indien men anoniem wenst te blijven kan contact worden opgenomen.