CPNB


Persbericht 16-3-2008
Recordoplage Boekenweekgeschenk
Gratis reizen met Boekenweekgeschenk wederom succesvol

Bernlef. (c) Gerlinde de Geus

Op Boekenweekzondag 16 maart hebben 175.000 tot 200.000 mensen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om gratis met het Boekenweekgeschenk De pianoman van de auteur Bernlef met de trein te reizen.

Het was de zevende keer dat NS, hoofdsponsor van de Boekenweek, treinreizigers de gelegenheid gaf om in de tweede klasse op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis door heel Nederland te reizen. Het evenement mag zich al jaren beroepen op een grote populariteit.

Jazz met Bernlef
Op uitnodiging van Bernlef, die een groot jazzliefhebber is, reden er vandaag tevens twee treinen door Nederland met aan boord bekende jazzmusici. In de ene trein, vertegenwoordigers van de oude generatie onder leiding van pianist Louis van Dijk, en in de andere trein saxofonist Benjamin Herman en zijn generatiegenoten. Beide generaties kwamen samen op Station Bijlmer waar zij onder grote belangstelling gezamenlijk een optreden verzorgden.

Het Boekenweekgeschenk wordt tijdens de Boekenweek gratis aangeboden aan iedereen die tijdens de Boekenweek voor ten minste EUR 11,50 aan Nederlandstalige boeken koopt of lid wordt van de bibliotheek. De oplage van het Boekenweekgeschenk dit jaar is 960.000, een nieuw record.

De Boekenweek loopt nog t/m zaterdag 22 maart en heeft als motto VAN OUDE MENSCHEN...De derde leeftijd en de letteren. Zie ook www.boekenweek.nl.