Woonplatform Moviq gaat live

17/03/2008 15:25

IvRM Communicatie BV

Het woonplatform waar je alles over wonen kunt zoeken én vinden. Bestrijkt als eerste site het gehele proces van het zoeken naar een woning tot de verhuizing Bijzonder nauwkeurig zoeken door combinatie van intuïtieve zoektechnieken Een initiatief van de Rabobank

Utrecht, 17 maart 2008 - Vandaag gaat het inmiddels veelbesproken woonplatform 'Moviq' live in een publieke bètaversie. Moviq is een website die de consument ondersteunt tijdens het hele verhuisproces, van het zoeken naar een woning tot en met het verhuizen. Op Moviq vindt de bezoeker een totaaloverzicht van het te koop staande woningaanbod en alle bedrijven die actief zijn op de woonmarkt. Daarnaast ondersteunt Moviq de consument met checklists, tips, demonstratievideo's en advies over het kopen en verkopen van een huis, verbouwingsmogelijkheden en de laatste woontrends.

Op Moviq kan de bezoeker bij het te koop staande woningaanbod gebruik maken van drie zoektechnieken: traditioneel, visueel en semantisch. De semantische zoektechnologie stelt de bezoeker in staat om bijzonder nauwkeurig te zoeken naar het ideale huis. De bezoeker kan bijvoorbeeld heel makkelijk en intuïtief zoeken naar een huis met een koikarpervijver, een woonboerderij met een paardenstal of een villa met een wijnkelder aan de Rijn. Moviq biedt daarnaast relevante buurtinformatie bij het zoekresultaat, zoals de nabijheid van een basisschool, een ziekenhuis of het openbaar vervoer. Deze informatie wordt visueel weergegeven op interactieve kaarten.

Behoefte aan controle
'Uit onderzoek is gebleken dat de consument behoefte heeft aan rust, overzicht en inspiratie tijdens het hele proces van het zoeken naar een woning tot het verhuizen. Het huidige informatieaanbod is erg gefragmenteerd en maakt dat de consument door de bomen het bos niet meer ziet', aldus Epco Vlugt, algemeen directeur van Moviq. 'De gemiddelde duur van het proces is circa 1,5 jaar. Gedurende deze periode ondersteunt Moviq de consument met checklists, tips en adviezen. Op een persoonlijke pagina worden recente zoekopdrachten en afbeeldingen in het digitale plakboek opgeslagen'. Daarnaast hebben zowel de consument als de aanbieder op de woonmarkt behoefte om zo snel en gericht mogelijk met elkaar in contact te komen. Door alle woongerelateerde aanbieders op te nemen in de bedrijvengids, biedt Moviq een ontmoetingsplaats voor bedrijven en (verhuizende) consumenten. Van makelaar tot stukadoor en van loodgieter tot woonwinkel, allen worden zowel visueel als semantisch gevonden.

Wie staan er achter Moviq
Moviq is momenteel een 100% dochterneming van de Rabobank. Vanmorgen hebben Sanoma Uitgevers en de Rabobank bekend gemaakt dat er een intentieverklaring is getekend. Onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese mededingingsautoriteit, participeert Sanoma Uitgevers voor 50% in Moviq. 'Het kopen van een huis is voor veel consumenten een belangrijke gebeurtenis. Als Rabobank willen we daarbij graag concrete, praktische hulp bieden. Dat is immers het moment dat het er voor de klant echt toe doet', aldus Karin Hille, Directeur Marketing Rabobank Nederland. 'Binnen het interessegebied wonen weet Sanoma als marktleider mensen al vele jaren te inspireren met bekende tijdschriften als Eigen Huis en Interieur, VT Wonen, 101 Woonideeën en het grootste woonevenement, De Woonbeurs (AMS). We willen de consument begeleiden bij het maken van keuzes op het gebied van inrichten, verbouwen en verhuizen. Naast het bieden van informatie over inrichten en verbouwen, verwerft Sanoma zich met de participatie in Moviq een belangrijke positie bij het begeleiden van de verhuizende consument', aldus Johan Keurentjes, Online Uitgever Wonen van Sanoma Uitgevers.

Publieke bètaversie
Moviq wordt gelanceerd als bètaversie. Dit betekent dat de ontwikkelaars op de achtergrond werken aan de verdere verbetering van de website en haar zoekresultaten. 'De bètaversie geeft ons de kans om alle functionaliteiten uitvoerig te testen en gebruik te maken van de feedback van de bezoekers', aldus Epco Vlugt.

De directie van Moviq wordt gevoerd door Epco Vlugt als algemeen directeur, Guy Grimmelt als zakelijk directeur en Stef Brooijmans als directeur online.





http://www.moviq.nl