Gemeente Waterland


Zondag 16 maart 2008 is mevrouw Christa Kuilman-Klaassen uit Monnickendam benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Kuilman ontving de onderscheiding vanwege haar ver-diensten voor de Amsterdamse Vereniging De Zondagsschilders. De loco-burgemeester van de
Gemeente Waterland , de heer F.E Bouwman, reikte haar tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging de officiële versierselen behorend bij de onderscheiding uit.

Mevrouw Kuilman heeft zich ruim twintig jaar ingezet voor de Amsterdamse Vereniging De Zondags-schilders. Eerst als commissaris speciaal belast met de ledenadministratie. Later nam zij tevens de financiële administratie voor haar rekening. In 2003 werd zij tot voorzitter gekozen. In al haar bestuursfuncties is mevrouw Kuilman de spil van de vereniging geweest. Naast de organisatie van tentoonstellingen en het a Foto: verbouwing anstellen en begeleiden van docenten, zorgde mevrouw Kuilman ook voor de kunstreizen voor leden van de vereniging.

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Amsterdamse Zondagschilders op 16 maart 2008 ontving mevrouw Kuilman voor haar jarenlange vrijwillige inzet voor de vereniging tot haar grote verrassing de koninklijke onderscheiding.