AutoRai

Toyota schrijft racegeschiedenis in de NASCAR

(3/17/2008)
Toyota heeft dubbele winst behaald in Atlanta: Kyle Busch en Tony Stewart eindigden met hun Camryâs op respectievelijk de eerste en de tweede plaats. Deze topprestatie van Toyota was de eerste overwinning van een buitenlandse autofabrikant in de NASCAR sinds 1954.

Na het allereerste jaar in de Cup Series heeft Toyota op 9 maart al winst behaald op de Atlanta Motor Speedway.

âDeze datum is een mijlpaal in de geschiedenis van Toyota Motorsports. Het is natuurlijk een historische Sprint Cup-overwinning van Toyota in onze nog maar korte carrière. En we gingen uiteraard voor de eerste plaats, aangezien we in het afgelopen jaar veel hebben geleerd,â aldus Jim Aust, president en CEO van Toyota Racing Development.

Kyle Busch lag aanvankelijk samen met Carl Edwards op kop. Maar met nog slechts 50 ronden te gaan nam hij de leiding en wist ook de andere Toyota-coureur Tony Stewart op afstand te houden.

âHet is altijd fantastisch om een race te winnen, maar vooral in Atlanta omdat ik er hier zo hard voor heb moeten knokken,â aldus Busch.

Toyota staat met Kyle Busch nu aan de top van het klassement van de Sprint Cup en de Craftsman Truck Series. Kyle Busch is hard op weg de held van 2008 te worden, omdat alleen een lekke band aan het einde van de Atlanta Nationwide-race hem heeft kunnen weerhouden van een koppositie met Toyota in drie NASCAR-categorieën. Kyle Busch is daarnaast ook de enige coureur van dit seizoen die koploper was in alle races.

Het Amerikaanse autosportprogramma van Toyota is in de afgelopen 25 jaar de zwaarste uitdagingen aangegaan â het winnen van prestigieuze evenementen zoals de Indianapolis 500, de Daytona 24 Hours, de Pikes Peak Hill Climb en de Baja 1000.