Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070814810

Vragen van het lid Van Leeuwen (SP) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM). (Ingezonden 17 maart 2008)


1
Deelt u de mening dat RACM de instantie is waarop een gemeente moeten kunnen vertrouwen als het gaat om het verstrekken van een monumentenvergunning en, in het verlengde daarvan, een bouwvergunning?


2
Bent u bekend met het positieve advies dat het RACM heeft gegeven aan het college van B&W van de gemeente Utrechtse Heuvelrug om een monumentenvergunning te verstrekken inzake de herbouw van een koetshuis bij kasteel Sterkenburg te Driebergen-Rijsenburg?


3
Bent u tevens bekend met het verzoek van het genoemde college van B&W aan de RACM om een reactie op een kritische contra-expertise over de juistheid van het advies van RACM?


4
Is het waar dat de RACM naar aanleiding van dit verzoek zich heeft beperkt tot een telefonische reactie dat de contra-expertise geen aanleiding geeft om terug te komen op haar advies, zonder verdere onderbouwing?


5
Wat is uw oordeel over deze opstelling van de RACM?


6
Bent u bereid het RACM aan te sporen om schriftelijk alsnog inhoudelijk te reageren op het verzoek van het college van B&W van gemeente Utrechtse Heuvelrug? Zo neen, waarom niet?


7
Kunt u informatie geven over het aantal en de aard van de klachten over de RACM? Op welke wijze wordt de kwaliteit van de dienstverlening en klantgerichtheid bij het RACM bevorderd?