Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten maandag 17 maart 2008

Zaanstreek-Waterland, 17-03-2008 o Stalker moet blazen en drie in één.

Drank in abri

Koog aan de Zaan.

Agenten troffen tijdens de surveillance een groepje jeugd aan in een bushokje aan de Lagendijk die daar kennelijk aan het bier drinken waren. Mede omdat er kinderen van 13, 14 en 15 jaar oud bij waren werd de aangebroken krat bier meegenomen en werden de ouders van de jongsten opgebeld. Die waren niet op de hoogte van het doen en laten van de kinderen en zouden hun verantwoordelijkheid nemen.

Oplichters bejaarde

Zaandijk, maart 2008.

Een 76-jarige bewoonster van de Triangelhof heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal. De vrouw zou door twee mannen financieel benadeeld zijn voor 2000,=. De 'heren' deden zich voor als medewerkers van het energiebedrijf Nuon en vertelden dat zij geld teveel betaald had en mogelijk geld terug zou krijgen. Eén man leidde de vrouw af terwijl de ander in de woning rondsnuffelde. Toen de vrouw achterdochtig werd en meldde dat zij de Nuon ging bellen gingen de mannen weg. Later ontdekte de Zaandijkse dat haar geld was verdwenen. De mannen hadden een licht getinte huidskleur en waren tussen de 30 en 35 jaar oud. Zij spraken goed Nederlands maar waren wel van buitenlandse afkomst.

Koperdieven bekennen meer

Wormerveer.

Een 27-jarige man uit Oostzaan en een 22-jarige man uit Westzaan hebben bij de politie meerdere koperdiefstallen bekend. Het tweetal werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op heterdaad aangehouden na diefstal van krachtstroomkabels vanaf een bouwterrein aan de Javastraat. De verdachten hadden kleding en gereedschap die uitermate geschikt is voor dit soort diefstallen. In de verhoren bekende het duo dat zij binnen en buiten de Zaanstreek meerdere kofferbakken vol stroomkabels hadden ontvreemd. De kabels werden voor de waarde van de koperen kernen bij schroothandelaren verkocht. De in beslag genomen auto werd door Forensische Opsporing nader onderzocht. Uit de auto kwamen ongeveer 90 vermoedelijk XTC-pillen te voorschijn. Deze pillen zouden volgens een van de verdachten voor eigen gebruik zijn. De Zaankanters zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten momenteel in voorlopige hechtenis.

Aanrijding met drank op

Purmerend, zondag 16 maart 2008, 19:45 uur.

De politie heeft een 46-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden omdat hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding terwijl hij onder invloed was van alcoholhoudende drank. De bestuurder van een auto was, volgens een getuige, na een aanrijding met een verkeerspaaltje op de Ds. M.L. Kingweg weggerend in de richting van de Gruttostraat. De achtergebleven auto stond op naam van een bewoner van de Oostervenne. Agenten reden in de richting van de woning en zagen een man zwalkend lopen. Het bleek de tenaamgestelde van de auto te zijn en hij had de autosleutels in zijn zak. De man werd aangehouden en blies op het alcoholanalyseapparaat 675 ugl (1,55 promille), oftewel ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de Purmerender werd ingevorderd en proces-verbaal van de aanrijding en het drankgebruik wordt opgemaakt. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar de geschiktheid van de man om motorrijtuigen te besturen.

Stalker moet blazen

Zaandam, maandag 17 maart 2008, 02:20 uur.

Na een melding dat een man in het holst van de nacht aan de brievenbus stond te klepperen stelden agenten een onderzoek in. Zij troffen de man rijdend in zijn auto en lieten hem een blaasproef doen omdat hij al meer met drank op achter het stuur was aangetroffen. De verdachte blies 590 ugl (1,36 promille). Dat is ruim twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs, dat de man net terug had gekregen, werd opnieuw ingevorderd. De vaardigheid voor het besturen van motorrijtuigen wordt aan een nader onderzoek onderworpen.

Tassen vol

Zaandam, maandag 17 maart 2008, 10:14 uur.

De politie heeft een 31-jarige vrouw aangehouden omdat zij wordt verdacht van diefstal van tassen vol boodschappen uit een supermarkt. De vrouw werd op het Zilverschoonplein door personeel van de supermarkt aangehouden nadat zij de kassa was gepasseerd zonder de tassen met boodschappen af te rekenen. De boodschappen met een waarde van ruim 40,= bleven bij de winkelier achter. In overleg met justitie werd een boetebedrag vastgesteld dat door familie van de verdachte werd betaald. Na vaststelling van de identiteit van de vrouw door de vreemdelingenpolitie werd zij in vrijheid gesteld.

Drie in één

Purmerend, maandag 17 maart 2008, 03:23 uur.

De politie heeft 'drie vliegen in één klap' gevangen. Een 47-jarige automobilist uit Purmerend kwam wat vreemd de bocht door toen hij de Van IJsendijkstraat op reed. Bij controle probeerde hij weg te lopen. De man bleek onder invloed van alcohol en hij blies later aan het bureau 385 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uren. Een passagier kon zich niet legitimeren en kreeg daarvoor een bekeuring. Een tweede passagier bleek gezocht door een ander korps. Hij werd meegenomen naar het bureau.

Kenteken afgeplakt

Purmerland, maandag 17 maart 2008, 08:29 uur.

Een 38-jarige man uit Purmerend is op Purmerland door de politie aangehouden omdat hij zijn kentekenplaat gedeeltelijk had afgeplakt met zwart plakband. Dit deed de man, verklaarde hij, om de camera, die staat opgesteld om sluipverkeer tegen te gaan, te bedotten. Hij bleek wel in het bezit van een ontheffing voor zijn vorige auto maar had verzuimd een en ander bij de gemeente over te laten schrijven. De agenten hadden een foto bij zich van een eerder geval waarbij de man zijn kenteken had afgeplakt. Voor beide zaken wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onherkenbaar of onleesbaar maken van het kenteken is een verkeersmisdrijf. De officier van justitie zal in de regel een schikkingsvoorstel doen aan de verdachte.

Inbraak drogist

Purmerend, maandag 17 maart 2008, 05:02 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een drogisterij aan het Van Burgplein waarbij men is binnen gekomen door de voordeur met grof geweld met een breekijzer te bewerken. Een getuige zag drie daders op twee scooters wegrijden. Uit de winkel zijn vermoedelijk 'luchtjes' voor mannen verdwenen. Forensische Opsporing doet onderzoek naar de sporen.