Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA-ers verzamelen zakken vol zwerfafval in Haarlemmerhout

PvdA steekt handen uit de mouwen tijdens Opschoondag

De PvdA stak de handen uit de mouwen tijdens de landelijke Opschoondag afgelopen zaterdag 15 maart in de Haarlemmerhout. De PvdA wil door mee te helpen tijdens de opschoondag, benadrukken hoe belangrijk het is dat we met elkaar zorgen voor een schone en opgeruimde leefomgeving. Meer dan acht raads- en bestuursleden van de PvdA Haarlem grepen deze activiteit aan om de schoonmaakgrijper te gebruiken en de Haarlemmerhout weer wat schoner te maken.

De Partij van de Arbeid is blij met het initiatief dat de gemeente Haarlem heeft genomen. Raadslid Joyce Langenacker: "Een van de grootste ergernissen van de burgers in Haarlem is de rommel die op straat blijft liggen, de prullenbakken die uitpuilen met troep of het vuil dat niet wordt opgehaald. Wij hebben het afgelopen jaar meerdere acties georganiseerd om te kijken hoe we daar een verbetering in kunnen aanbrengen. Als burger moeten we echter niet alleen met onze vinger wijzen naar de gemeente en Spaarnelanden. Deze troep wordt door ons zelf op de straat gegooid. Het goede van deze actie is dan ook om ons bewust te maken van ons eigen gedrag.Verder willen we als Partij van de Arbeid niet alleen via de vergaderingen zaken bereiken, maar ook gewoon op straat helpen. Deze actie heeft in ieder geval een schonere Haarlemmer Hout opgeleverd!"

De gemeente Haarlem organiseerde de opschoondag die in het teken stond van het schoonhouden van de stad en het vernieuwde hondenbeleid. Specifiek voor de kinderen was er een wedstrijd georganiseerd; wie prikt het meeste zwerfafval bij elkaar? Aan het eind van de dag reikte wethouder Divendal een prijs uit aan de winnaar. De Landelijke Opschoondag is een initiatief van de partners van het Impulsprogramma Zwerfafval; VNO-NCW, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), Ministerie van VROM, Stichting Nederland Schoon en SenterNovem. Het is een integraal programma waarin bedrijfsleven en overheid samen de strijd aangaan tegen een van de grootste ergernissen van vandaag de dag: zwerfafval. Zwerfafval aanpakken kan alleen als iedereen de schouders eronder zet.

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht