Gemeente Rotterdam

Maandag 17 maart start de inschrijving van kandidaten voor de 25e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs, een initiatief van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de Kamer van Koophandel Rotterdam.

Via de website www.rotterdamseondernemersprijs.nl kunnen ondernemers uit de Rotterdamse regio* met een goed product en uitstekende bedrijfsresultaten zichzelf of een collega ondernemer aanmelden als kandidaat voor de Rotterdamse Ondernemersprijs 2008. Aanmelden kan tot en met 15 mei 2008.

Voorwaarde voor deelname is dat het bedrijf minimaal 5 en maximaal 250 medewerkers in dienst heeft. Verder moet de ondernemer de afgelopen 3 jaar een groei hebben doorgemaakt, zich kenmerken door durf en veel voor de Rotterdamse regio betekenen. Stichtingen, verenigingen en (semi)overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname.

De kandidaten maken kans op tastbare waardering voor hun ondernemersprestaties in de vorm van een nominatie en veel gratis publiciteit. De uiteindelijke winnaar ontvangt de Rotterdamse Ondernemersprijstrofee en een geldbedrag van 10.000,--. Het winnen van de prijs kan zeer gunstig zijn voor toekomstige bedrijfsresultaten.

Jurering
Op basis van de binnengekomen aanmeldingen vindt een eerste selectie plaats. Naast controle op volledigheid van de aanmelding kijken de jurysecretaris en een registeraccountant naar de samenhang binnen de aanmelding. Om uiteindelijk tot een afgewogen oordeel te komen, toetst de jury de kandidaten aan de hand van het motto: op welke gedurfde, creatieve, vernieuwende en vooral ondernemende manier heeft de ondernemer zijn bedrijf uitgebouwd en welke spin off heeft dit voor de Rotterdamse regio?
Wanneer de uitreiking precies plaatsvindt, is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, komt het op de website van de Rotterdamse Ondernemersprijs te staan.

In Rotterdam krijgen innovatie en ondernemerschap prioriteit als het gaat om stimulering van de Rotterdamse economie. De focus van het bestuur van Rotterdam ligt op de kansrijke clusters: het haven- en industriecomplex, het medische en zorgcluster en de creatieve industrie. Het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam en de Kamer van Koophandel staan ondernemers bij met specifieke kennis en kunde.


* De 16 gemeentes uit de Rotterdamse regio: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Brielle, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Westvoorne