Platform Biologica


Kees van Zelderen tijdelijk voorzitter Vakgroep Biologische Landbouw 11 maart

Persbericht: Kees van Zelderen, biologisch melkveehouder te De Rips, is vanaf heden tijdelijk voorzitter van de Vakgroep Biologische Landbouw van LTO en Biologica. Martin Wiersema, de huidige voorzitter, legt tot 1 november 2008 de voorzittershamer neer.

Drukke werkzaamheden hebben Wiersema tot zijn besluit gebracht. De combinatie van het starten van een biologische veehouderij op een nieuwe locatie, het nog runnen van het huidige bedrijf en het bestuurlijke werk, dwingen Wiersema tot een tijdelijk stapje terug.

Vervanging
Binnen de geledingen van het bestuur van de Vakgroep Biologische Landbouw LTO / Biologica is gezocht naar een vervanger en die is gevonden in de persoon van Kees van Zelderen. Met Van Zelderen, tot nu toe vice-voorzitter van de Vakgroep en ook voorzitter van Natuurweide, is de continuïteit van de belangenbehartiging van de biologische boeren en tuinders zoveel mogelijk gewaarborgd. Van Zelderen boert in maatschap met zijn broer in het Noord-Brabantse De Rips op een biologisch melkveebedrijf.

LTO Noord: Evert Rienks
Gelijktijdig legt Wiersema tot 1 november 2008 het voorzitterschap van de LTO Noord Vakgroep Biologische Landbouw neer. Evert Rienks neemt dit voorzitterschap tijdelijk waar. Rienks heeft een biologisch akkerbouwbedrijf in Dronten en is bestuurlijk actief in de Flevolandse biologische boerenvereniging BDEKO en van daaruit in de landelijke Vakgroep vertegenwoordigd.

EINDE PERSBERICHT