Politie Kennemerland

Nieuwsberichten

Kennemerland, 17-03-2008

Winkeldief aangehouden

IJMUIDEN, 16 maart - Personeel van een supermarkt aan het Kennemerplein heeft zondagmiddag een 26-jarige man uit IJmuiden aangehouden op verdenking van diefstal van 17 blikjes bier en frisdrank en wat vleeswaren. Een politieman die in zijn vrije tijd in de winkel boodschappen deed had gezien dat de man de winkelwaren in zijn tas had gedaan en deze niet had afgerekend. De man is aangehouden en overgedragen aan de politie. De man ontkent de diefstal. Er is toch proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Leegstaande woningen gekraakt

HAARLEM, 16 maart - Een grote groep krakers heeft zondag drie leegstaande woningen in de Ruychaverstraat gekraakt. De panden staan op de nominatie om in juni te worden gesloopt. Omdat er met het nodige geweld deuren werden ingetrapt en een bewoner van een naastgelegen pand zich bedreigd voelde, zijn er veel politiemensen ter plaatse geweest. De panden zijn eigendom van de gemeente Haarlem.

Zorg voor arrestant

HAARLEM, 15 maart - Arrestantenbewaarders in het cellencomplex van het hoofdbureau in Haarlem zagen zaterdagmiddag op de observatieschermen van de cellen dat een arrestant bezig was met een mogelijke poging om zichzelf op te hangen in zijn cel. De man had een laken om zijn nek en een tafelpoot geknoopt. Ze hebben direct ingegrepen en de man losgemaakt. Hij was bij kennis en is ook niet gewond geraakt. De man is door artsen onderzocht maar die vonden verdere behandeling niet nodig.

Onder invloed door een plantsoen

VOGELENZANG, 17 maart - Rond 03.30 uur werd gemeld dat een man in een auto door een plantsoen in Vogelenzang was gereden en met hoge snelheid richting Haarlem reed. Agenten zagen de auto in Haarlem rijden en hebben de bestuurder gecontroleerd. De bestuurder was een 40-jarige Haarlemmer doe flink onder invloed van alcohol was. Hij bleek na een blaastest ruim boven de norm te zitten. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Twee 20-jarige mannen die bij de verdachte in de auto zaten maakten flink amok. Ze beledigden de betrokken politiemensen en zijn uiteindelijk aangehouden. Ze hebben zich tegen hun aanhouding verzet en zijn na een worsteling in de boeien gewerkt. Ze zijn hierbij licht gewond geraakt. Ook tegen deze mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandeld

HAARLEM, 16 maart - Een 34-jarige man uit Velserbroek meldde zich zondagmiddag aan het politiebureau in Schalkwijk. De man vertelde dat hij in de kantine van voetbalvereniging United aan de Zuid Schalkwijkerweg zonder enige aanleiding een kopstoot had gehad van een man. Daardoor waren drie voortanden afgebroken en was zijn kaakbot gescheurd. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gegaan. De verdachte is een 26-jarige Haarlemmer. De politie stelt een onderzoek in en zal de verdachte binnenkort aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepplantage aangetroffen

HAARLEM, 17 maart - Politiemensen hebben in twee wagens op een woonwagenkamp aan de Oorkondelaan hennepplantages aangetroffen. Een echtpaar dat er woont is aangehouden op verdenking van exploitatie van de plantages. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De verdachten hebben ook geknoeid met de energiemeter. Tegen het echtpaar is proces-verbaal opgemaakt.