Vereniging Milieudefensie


Milieudefensie in hoger beroep tegen bouwplannen Nederlek

17 maart 2008-Milieudefensie en de Belangenorganisatie Omwonenden Crimpenerhout zijn op 12 maart 2008 in hoger beroep gegaan bij de Raad van State tegen de woningbouwplannen van de gemeente Nederlek. De gemeente wil meer bouwen dan mag volgens het migratiesaldo nul beleid. Dat is gebleken uit onderzoek dat RIGO Research en Advies heeft gedaan in opdracht van Milieudefensie.

Om deze nieuwe woningen te kunnen bouwen wil de gemeente voetbalvelden uit het centrum verplaatsen naar natuurrecreatiegebied de Krimpenerhout. Als de gemeente slechts bouwt voor de eigen behoefte, hoeven de sportvelden niet uit het dorp verplaatst te worden en zal recreatiegebied Krimpenerhout niet worden aangetast.

Milieudefensie en BOC zijn bij de rechter in beroep gegaan tegen het gemeentebesluit om te beginnen met de aanleg van voetbalvelden. De rechter heeft dat beroep niet gehonoreerd. Volgens de twee organisaties heeft de rechter het door hen geleverde RIGO-rapport ten onrechte niet bij zijn overwegingen betrokken. Alle reden om bij de Raad van State in hoger beroep te gaan.

Met het hoger beroep hopen Milieudefensie en de Belangenorganisatie Crimpenerhout (BOC) alsnog de rechter te overtuigen van het feit dat de aanleg van de voetbalvelden niet past in het beleid voor nationale landschappen.

Hoger beroep tegen de uitspraak van de Voorzieningenrechter over bouwplannen Nederlek