PvdA Rotterdam


Denk en werk mee aan een sterker, socialer en mooier Rotterdam!

Ma 17 Mrt 2008 - Bestuur PvdA Rotterdam

De PvdA Rotterdam is op zoek naar nieuwe ideeën en daar hebben we jou voor nodig! In een zestal werkgroepen gaan we als bestuur en fractie van de PvdA zorgen voor inhoudelijke vernieuwing, frisse ideeën en spannende debatten. Die ideeën moeten invloed hebben op onze dagelijkse politiek én leiden tot een goed fundament voor de verkiezingscampagne in 2010!

Hoe werkt het? We richten werkgroepen op waarin een aantal leden samen met enkele fractieleden en een bestuurslid van de Rotterdamse PvdA bezig zijn met een belangrijk thema in de stad. De bedoeling is om tot concrete voorstellen te komen die onze politici kunnen gebruiken om Rotterdam nog sterker en socialer te maken. Uiteraard kunnen standpunten ook breder dan Rotterdam worden uitgedragen, bijvoorbeeld in het partijcongres of het Politiek Forum.

Waar gaan die denktanks over? Bijvoorbeeld over de volgende themas:  Veiligheid in Rotterdam
 Werk en economie in Rotterdam
 Opvoeding (onderwijs, jeugd in de stad)  Mooie stad (fysieke inrichting van de stad, buitenruimte en verkeer)
 Participatie en integratie.
 Duurzaamheid en milieu

Wat levert het op? Natuurlijk om te beginnen interessante discussies in de werkgroep! Maar vooral richten we de werkgroepen zo in dat ze in 2008 al resultaten opleveren. Bijvoorbeeld door in de tweede helft van 2008 een serie bijeenkomsten te organiseren waarbij iedere werkgroep zijn ideeën presenteert. En doordat we op de website en in de IDeaal standpunten laten zien, wordt het debat binnen en buiten onze partij gevoed.

Wat vragen we van jou? Het bestuur van de PvdA zoekt mensen die zich actief willen inzetten om deze denktanks van de grond te krijgen. Liefst verzamelen we ongeveer 5 enthousiastelingen per werkgroep, die de inhoudelijke vernieuwingen gaan aanjagen. Actieve participatie in een werkgroep kost waarschijnlijk ongeveer een dag per maand.

Meld je aan! Via Rotterdam@pvda.nl en 010-4122306 kun je je aanmelden om mee te doen met een van de werkgroepen.
Geef aan in welk onderwerp je geïnteresseerd bent, en we zoeken snel contact met je om je mee te nemen in dit idee.
Ook voor meer informatie kun je via die kanalen contact zoeken.

Dossier


* Informatie voor leden

Ledenwerfactie
IDeaal