Dienstenbond CNV

Nieuws

17 March 2008

Cao Technische Groothandel definitief

De leden van CNV Dienstenbond hebben in grote meerderheid ingestemd met de nieuwe cao Technische Groothandel. Daarmee is definitief een nieuwe cao tot stand gekomen die loopt tot 31 maart 2010. CNV Dienstenbond is blij dat er na een moeizaam onderhandelingstraject toch een cao tot stand is gekomen.

Na lange en op sommige momenten stroeve onderhandelingen werd een onderhandelingsresultaat bereikt. Een ruime meerderheid van de leden (97%) heeft nu hiermee ingestemd. Voor zover er bedenkingen zijn geuit ging dit vooral over de hoogte van de loonsverhogingen. CNV Dienstenbond is blij dat het onderhandelingsresultaat zo'n massale steun verkregen heeft. De bond realiseert zich dat in de tijd van toenemende kosten een loonsverhoging bijna altijd te weinig is, maar moet constateren dat de afgesproken verhogingen tot de hoogste moeten worden gerekend van de afgelopen tien jaar. Dat was echter ook nodig gezien de beperkte loonsverhogingen in de afgelopen jaren.

In de Technische Groothandel werken ongeveer 45.000 mensen bij 2.700 bedrijven. Dat zijn heel verschillende bedrijven. Het gaat om onder andere groothandels in staal, verwarmingsinstallatiematerialen, metalen, metaalwaren, sanitair, elektrotechnische en elektronische artikelen en huishoudelijke artikelen.

Lees voor meer informatie de nieuwsbrief die naar onze leden is verstuurd of kijk bij de speciale pagina voor deze branche op deze site.