NOC*NSF


Arnhem, 17 maart 2008

Mascotte Nederlands Olympisch Team en Nederlands Paralympisch Team gelanceerd Wie bedenkt de leukste, sportiefste en origineelste naam?

Vanmiddag is tijdens de EK Zwemmen in Eindhoven dé officiële mascotte van het Nederlands Olympisch Team en het Nederlands Paralympisch Team gelanceerd.

De mascotte werd door Minke Booij, ambassadeur Nederlands Olympisch Team, aan het publiek voorgesteld. Booij deed hierbij ook een oproep aan het Nederlandse publiek om de mascotte van een leuke sportieve, originele naam te voorzien. Tot en met woensdag 26 maart kan men via www.sport.nl de naam doorgeven. Deelnemers vanaf 8 jaar maken dan kans op een meet en greet met de Nederlandse medaillewinnaars van Beijing 2008.

Met behulp van deze mascotte wil NOC*NSF onder meer de Olympische koorts aanwakkeren bij het Nederlandse publiek en betrokkenheid creëren met de sporters die straks naar Beijing gaan.

Overigens is de mascotte niet alleen bedoeld voor 2008, maar zal hij/zij ook na dit Olympisch jaar de sporters ondersteunen.

November vorig jaar heeft NOC*NSF in samenwerking met Kunstenaars & Co een beroep gedaan op een groep kunstenaars om een ontwerp te maken voor een mascotte. De meest aansprekende ontwerpen zijn vervolgens via een marktonderzoek beoordeeld, waarna er drie ontwerpen overbleven.

Onder leiding van Anky van Grunsven (jury voorzitter) hebben Charles van Commenée (chef de mission), Frank van de Wall Bake (sponsordeskundige) en Elvira Luyckx (communicatie manager DSM) uiteindelijk voor de winnende mascotte gekozen. Het ontwerp is afkomstig van Peter van Drongelen die in Maastricht zijn eigen bureau Grafisch & Voornix runt.

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245

---- --