Gemeente Deventer

afvalcontainer in gebruik

Wethouder Adema neemt ondergrondse afvalcontainer in gebruik

Wethouder Ina Adema van de gemeente Deventer heeft op vrijdagmiddag 14 maart aan de Prins Bernhardstraat een ondergrondse afvalcontainer in gebruik genomen. Dit is de laatste van vier containers die in het Oranjekwartier zijn geplaatst. De ondergrondse containers bieden een betere oplossing voor het verminderen van zwerfvuil rondom de vuilnisbakken dan de huidige bovengrondse containers.

ingebruikname van een afvalcontainer

(foto: Auke Pluim)

Nadat de plaatsing van de nieuwe containers is afgerond en de bijbehorende instructies door stadsreinigingsbedrijf Circulus aan bewoners van de wijk zijn gegeven, worden de bovengrondse containers verwijderd. Tevens krijgt de openbare ruimte rondom de bovengrondse containers een opknapbeurt.

Onderhoud
Daarnaast voert de gemeente een aantal onderhoudsmaatregelen uit in het Oranjekwartier. Het gaat om het wegwerken van klein achterstallig onderhoud in het straatwerk, het uitvoeren van snoeiwerk in het Wezenlandpark en het verbeteren van de oversteekvoorzieningen op de Wezenland.

Herinrichting Oranjekwartier
In 2009 en 2010 vindt in het Oranjekwartier een grootschalige herinrichting plaats. Het is de bedoeling dat er zoveel mogelijk bovengrondse containers worden vervangen door ondergrondse. De voorbereiding van de herinrichting wordt in 2008 voorbereid in samenwerking met enkele actieve wijkbewoners. De herinrichting gebeurt binnen de wijkvernieuwing van Keizerslanden waarin gemeente Deventer, Woonbedrijf ieder1 samenwerken met bewoners, ondernemers, educatieve instellingen en culturele en maatschappelijke organisaties.

Publicatiedatum: 17-3-2008

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging maandag 17 maart 2008