Ingezonden persbericht


Richard Groenendaal blikt naast damesselectie vooruit op 2009

2008 voor AA Cycling Team in teken Olympische Spelen

MOORDRECHT - 2008 staat voor het vernieuwde AA Cycling Team voornamelijk in het teken van de Olympische Spelen van Beijing. Maar liefst vijf rensters, uit even zo veel landen, uit de formatie van de Belgische ploegleidster Heidi van de Vijver, trainster Leontien Zijlaard-Van Moorsel en manager Michael Zijlaard hebben een nominatie voor het grootste sportevenement ter wereld op zak. De komende maanden tot aan de officiële opening op vrijdag 8 augustus staan voor deze rensters dus vooral in het teken van vormbehoud en definitieve plaatsing voor de Spelen.

Nieuw is dat het AA Cycling Team naast de dames voor het eerst ook de eigen 'mannenafdeling' zal presenteren. Manager Michael Zijlaard voegde in 2007 voor het eerst een renner toe aan zijn formatie. Veldrijder Richard Groenendaal stapte na een dozijn jaar in het oranje Rabobank-shirt te hebben gereden over naar de groen-blauwe formatie. Dat AA Cycling Team kreeg overigens een internationaal tintje door het aantrekken van de Zweedse nummer zes van het laatste WK op de weg in Stuttgart, Emma Johansson en de na afwezigheid van een seizoen weer op het oude nest teruggekeerde Duitse klimster Theresa Senff.

Groenendaal is in zijn eerste jaar in het groen/blauwe shirt bezig aan een meer dan verdienstelijk seizoen. De inwoner van Sint-Michielsgestel zal ook in de winter van 2007-2008 voor het AA Cycling Team uitkomen. Nieuw, maar ook niet helemaal nieuw, in de mannenafdeling is Teun Mulder. De sprinter uit Alkmaar, die de blik net als Oranje-kanon Theo Bos reeds lang op de Spelen van Beijing heeft gericht, zag zijn Olympische aspiraties reeds in 2007 ondersteund worden door sponsoring van sportdrank AA Drink.

De presentatie van het AA Cycling Team van manager Michael Zijlaard en de nieuwe sponsoren vindt plaats op maandag 17 maart om 12.00 uur, inloop 11.30 uur. Als locatie voor de bijeenkomst is gekozen voor het gloednieuwe Van der Valk Hotel Ridderkerk aan de Krommeweg 1, op het 'driestedenpunt' van de gemeenten Rotterdam, Ridderkerk en Barendrecht. Management, ploegleiding, begeleiders, rensters en renners nodigen u uit om daarbij aanwezig te zijn. Naar goede traditie uiteraard met na afloop van het officiële gedeelte een goede ravitaillering.



Ingezonden persbericht